Selv om det ikke er fysiske sperringer ved grenseoverganger, som her ved Mitandersfors, er det juridisk ulovlig å passere grensen fra Sverige til Norge på de fleste grenseoverganger i Innlandet. Det er ikke ulovlig å reise ut av Norge.
Selv om det ikke er fysiske sperringer ved grenseoverganger, som her ved Mitandersfors, er det juridisk ulovlig å passere grensen fra Sverige til Norge på de fleste grenseoverganger i Innlandet. Det er ikke ulovlig å reise ut av Norge.

En rekke grenseoverganger er nå stengt inn til Norge

Rejeringen har besluttet å innføre midlertidig stenging av en rekke grenseoverganger fra og med i dag. De aktuelle grenseovergangene blir ikke fysisk stengt, men det er like fullt juridisk ulovlig å krysse disse grensene inn i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har besluttet dette for å begrense importsmitten. I tillegg har de innført obligatorisk korona-testing for alle reisende til Norge.

Innlandet Politidistrikt har i ettermiddag sendt ut en pressemelding hvor de skriver at de som skal inn i Norge via grenseovergangene i Innlandet, nå må kjøre over Støa, Riksåsen ved Øyermoen i Kongsvinger eller Magnormoen. Grenseovergangen ved Riksåsen/E16 er for øvrig kun åpen mellom klokken 0800 og 15.30.

De øvrige grenseovergangene i Innlandet er per nå juridisk stengt, men ikke fysisk.

Politiet ønsker å presisere at det er ingen begrensninger for å kjøre ut av Norge. I tillegg er varetransport/gods, pendlere og samfunnskritiske funksjoner unntatt de nye reglene.

Politiet oppfordrer på det sterkeste at reisende benytter seg av grenseoverganger hvor teststasjoner er etablert, at alle må fyller ut registreringsskjema før de kommer til grensen, samt tester seg for covid-19.

I pressemeldingen fra politiet står det også at det snarlig vil bli etablert teststasjon ved Riksåsen. Men i følge Rune Lund i Kongsvinger kommune er dette fortsatt uklart.

– Kongsvinger kommune har tett dialog med Statsforvalteren i Innlandet (tidligere Fylkesmann) om denne saken. Inntil videre har Statsforvalteren i Innlandet bedt kommunen om å avvente etablering av teststasjon på E16 ved svenskegrensa. Det er flere grunner til det, hvor den viktigste årsaken er kort avstand til den eksisterende teststasjonen på Magnormoen. I tillegg er det lave trafikktall på E16 og begrensede muligheter for å lokalisere en trafikksikker teststasjon med nødvendig infrastruktur nær grensen. Om det blir en endelig løsning ikke å etablere en teststasjon i tilknytning til E16 er foreløpig usikkert, opplyser Rune Lund, kommunalsjef i Kongsvinger kommune, til Mitt Kongsvinger.

Powered by Labrador CMS