Politiet i Kongsvinger vil heretter straffeforfølge brudd på smittevernreglene.
Politiet i Kongsvinger vil heretter straffeforfølge brudd på smittevernreglene.

Politiet skjerper kampen mot koronasmitte

Politiet i Kongsvinger har frem til nå prioritert råd og veiledning i kampen mot korona-pandemien. Nå varsles kontroller og straff mot de som bryter smittevernreglene.

Publisert

Politidirektør Benedicte Bjørnland ga fredag klar beskjed om at politiet skal øke innsatsen mot koronasmitte, og straffeforfølge alle som ikke følger begrensningene som samfunnet er pålagt å forholde seg til. Allerede i dag tidlig ble det meldt om tre anmeldelser i Oslo.

Også Riksadvokaten har bestemt at lokale forskrifter om smittevern skal følges opp strafferettslig av påtalemyndigheten.

Innlandet politidistrikt varsler i formiddag at de vil bli mer synlige, og at håndhevingen av smittevernreglene skjerpes. Det betyr i praksis økt bruk av straff.

– Vi har fått føringer på å stramme inn, og vil følge opp de nasjonale tiltakene på lik linje med andre politidistrikter, sier stabssjef Pål Erik Teigen.

Politiet i Kongsvinger vil, som sine kolleger ellers i Innlandet politidistrikt, nå prioritere brudd på karantene og isolasjon. Det samme gjelder oppdrag knyttet til private fester og arrangementer som er i strid med nasjonalt eller lokalt regelverk.

Både deltakere og arrangører kan bli stilt ansvarlig.

Brudd på smittevernreglene avgjøres med bøter opp mot 20.000 kroner. Gjentatte brudd eller andre skjerpende omstendigheter kan føre til at det blir enda dyrere.

– I særlig alvorlige eller gjentatte tilfeller kan også fengselsstraff være aktuelt, opplyser Innlandet politidistrikt.

Powered by Labrador CMS