– Vi er oppe i anslagsvis 85% av full kapasitet, sier svømmekursansvarlig Linn Kristin Vibekken i Kongsvinger Svømmeklubb.
– Vi er oppe i anslagsvis 85% av full kapasitet, sier svømmekursansvarlig Linn Kristin Vibekken i Kongsvinger Svømmeklubb.

Svømmeklubben i full gang igjen – ledige plasser på noen kurs, også for voksne

Også Kongsvinger Svømmeklubb ble rammet i pandemiåret. Alle svømmekurs ble avlyst i lang tid. Treningsgruppene har riktignok stort sett kunnet trene kontinuerlig, men de utgjør bare 0,2% av alle som normalt er gjennom svømmekurs på Kongsvinger i løpet av et år. Nå er klubben nesten tilbake for fullt.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er oppe i anslagsvis 85% av full kapasitet, sier svømmekursansvarlig Linn Kristin Vibekken til Mitt Kongsvinger.

Svømmerne i Treningsgruppe C øver på alle svømmeteknikker.
Svømmerne i Treningsgruppe C øver på alle svømmeteknikker.

Populært i lang tid

Svømmekurs er populært på Kongsvinger. Mange tusen har deltatt på kursene i årenes løp.

– Kursene våre har høy anseelse blant byens befolkning, smiler Vibekken.

Babysvømming er barnets første møte med basseng, og disse kursene blir fort fulltegnet.

Videre er det lagt opp et kursløp for utøverens utvikling. Barn kan delta på en definert rekkefølge av kurs etter alder (fra 4 år) og nivå: Hval, skilpadde, pingvin, selunge, sel, sjøløve.

De som så ønsker å fortsette med svømming, går over til treningsgruppene. Først gruppe C, og derfra kan man avansere til gruppe B og A om man har ambisjon om å trene mer og konkurrere. Treningsgruppe A er for dem som ønsker å konkurrere jevnlig og vil kvalifisere seg til landsdelsstevnet LÅMØ (årsklassemønstring). Mønstringen gjelder for alderen 11-16 år.

Flest mulig, lengst mulig

Svømming er en rimelig idrett å holde på med. Treningsavgiften er lav, og kravene til utstyr er beskjedne inntil utøveren eventuelt skal begynne å konkurrere.

Selv om Kongsvinger Svømmeklubb langt fra har noe elitepreg, vil de gjerne ha flere inn treningsgruppene.

– Vi ønsker at flere blir med videre fra kursene og over til treningsgruppene, for her faller mange fra, sier Vibekken.

Svømming er en idrett hvor det kreves mange treningstimer over år for å hevde seg på toppnivå. I Kongsvinger Svømmeklubb utgjør de som konkurrerer en liten andel av totalen. Det er ikke noe press på utøverne for å konkurrere.

– Målet vårt er å ha med flest mulig lengst mulig, understreker Vibekken.

Ledige plasser

De har ledige plasser for voksensvømming som passer godt for foreldre som har barn på kurs samtidig. Tilbudet gjelder voksne som ønsker å bedre svømmeferdighetene sine.

Klubben har også tilbud om kurs i parasvømming som gjelder mennesker med nedsatt funksjonsevne. For tiden er det fullt for unge parasvømmere, mens det er ledige plasser for folk over 16 år.

En spennende nyvinning i svømmeklubben er synkronsvømming som er i ferd med å bli startet opp. Mitt Kongsvinger kommer tilbake med en egen sak om dette tilbudet senere.

Powered by Labrador CMS