10 prosent av Kongsvingers befolkning er fullvaksinert

Kommunen har beveget seg til vaksinering av gruppe fem, men ber deg ta kontakt dersom du er i prioriteringsgruppen over, og ikke har fått tilbud om koronavaksine.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken har Kongsvinger kommune begynt vaksineringen av gruppe 5: Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander.

Kommunen ber deg ta kontakt dersom du er i prioriteringsgruppe over, og ikke har fått tilbud om koronavaksine. Det gjelder deg som er over 65 år eller er mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (merket med * i listen over risikogrupper her).

— Ta kontakt med kommunen på 404 05 456, telefonen er bemannet på hverdager mellom 10:00-14:00.

Ti prosent av oss fullvaksinert

Tall fra Folkehelseinstituttet fredag viser at 1.911 personer i Kongsvinger er registrert vaksinert med andre dose.

I Kongsvinger benyttes nå kun Pfizer-vaksinen, etter at AstraZeneca er satt på vent. Helseministeren mottar for øvrig rapport om bruk av AstraZeneca på mandag.

Pfizer-vaksinen krever to doser. Dermed er over 10 prosent av Kongsvingers befolkning registrert som fullvaksinert.

Kongsvinger kommune har tidligere presisert at vaksineregisteret inkluderer vaksinedoser til prioritert helsepersonell. Det er flere av kommunens helsepersonell som er bosatt i andre kommuner, men som blir vaksinert her. Det kan også være noe forsinkelser i registrering av vaksinasjon til SYSVAK.

Antall personer vaksinert med første dose er 5.963, altså 33 prosent av Kongsvingers innbyggere.

Ett vaksinestikk - samme lettelser som fullvaksinerte

Regjeringen kom onsdag denne uken med flere lettelser til vaksinerte og personer som har hatt covid-19-sykdom. Regjeringen regner nå følgende personer som «beskyttet»:

* Personer som er fullvaksinert.

* Personer som har fått én dose og det har gått tre til 15 uker etter at de har fått dosen. De må ha oppholdt seg i Norge de siste ti dagene.

* Personer som har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene.

For personer i disse gruppene gjelder nå følgende råd:

* I private hjem og i bilen kan beskyttede personer ha nær sosial kontakt (under 1 meter) med andre beskyttede personer selv om de er i risikogruppen.

* Beskyttede personer kan ha nær sosial kontakt med ubeskyttede personer som ikke er i risikogruppen.

* Beskyttede personer bør fortsatt holde god avstand (minst 1 meter) til ubeskyttede i risikogruppen som de ikke bor med.

* Beskyttede personer kan behandles som husstandsmedlemmer og trenger ikke telles som besøkende. Ubeskyttede besøkende må fortsatt holde avstand til andre ubeskyttede

* Beskyttede personer er ikke lenger frarådet å foreta unødvendige reiser i Norge. Men på reisen gjelder de generelle rådene som å holde avstand og bruke munnbind.

* Ute blant folk (i det offentlige rom, inkludert offentlig transport) er det uendrede råd og regler. Dette gjelder for eksempel råd og regler om avstand, antall, hygiene, og bruk av munnbind

* Hvis du bor i en kommune som har forskriftsfestet hvor mange som kan være på besøk i private hjem, må du holde deg til det. Disse reglene skiller ikke enda mellom beskyttede og ubeskyttede.

Powered by Labrador CMS