Ordførerens nyttårstale: — 2021 skal bli et bra år for Kongsvinger

Ordfører Margrethe Haarr har holdt nyttårstalen hos Mitt Kongsvinger. Se hele talen i videoen øverst!

Om annerledesåret 2020 oppsummerer ordfører Margrethe Haarr det slik:

— Vi har alle opplevd begrensninger av friheten, og det har påvirket oss i stor grad. Kohorter, smitteverntiltak, karantene og flere ulike retningslinjer har satt rammene for året. Det har satt begrensninger i hverdagslivet, sier hun og fortsetter:

— I 2020 har vi nesten kun sett hverandre gjennom skjerm.

Også kommunen har måttet møtes digitalt. De 33 representantene i kommunestyret satt foran sine dataskjermermer i over sju timer for å få behandlet neste års budsjett.

Ordføreren takker innbyggerne for innsatsen.

— 2020 har vært et tøft år, men året har også vist oss tydelig hvilke verdier som står sterkt i Norge, som tillit, trygghet og medmenneskelighet. Det er disse verdiene som samler oss i kriser.

Å vise omsorg og omtanke på avstand ble blant annet Amalie (21) løftet frem som et eksempel på av ordføreren. Hun gledet folk i byen med anonyme julekort.

Det er mye å glede seg over til det neste året. Ordføreren skryter av det lokale næringslivet, og drar frem høgskolestiftelsen, og den jobben som gjøres med å få studier og studenter til Kongsvinger.

I 2021 skal også planene om forskningssenter settes ut i livet.

— Det fortsettes å satse i kommunen og regionen på næringsutvikling og legges til rette for flere innbyggere og for at Kongsvinger er et godt sted å bo og leve.

— 2021 skal bli et bra år for Kongsvinger, og med det ønsker jeg dere alle et godt nytt år.

Powered by Labrador CMS