Amalie Kristoffersen er ung og ganske ny i byen. I år ville hun glede tilfeldige folk med anonyme julekort.

Amalie (21) har gledet folk i byen med anonyme julekort

Amalie Kristoffersen fra Karmøy ville glede folk på sitt nye bosted. De anonyme julekortene skapte også reaksjoner, og 21-åringen er ikke tvil om at hun vil gjenta suksessen.

Publisert Sist oppdatert

For halvannet år siden kom Amalie Kristoffersen og samboeren hennes fra Karmøy til Kongsvinger. På et nytt sted er det utfordrende å bli kjent med nye folk, men Amalie gjør likevel det hun kan for å glede andre.

For en liten tid tilbake satte hun seg ned for å skrive julekort, uten å legge ved navnet sitt. Disse anonyme julekortene la hun i tilfeldige postkasser rundt om på forskjellige steder i byen.

Skrevet for hånd

– Denne gangen ble det bare 15 julekort. Jeg tenkte at jeg skulle ha sendt ut flere, men det etter hvert mye å skrive for hånd. Jeg kjenner ikke så mange som bor her, men jeg ville ønske dem en god jul og et godt nytt år likevel, sier Kristoffersen.

Kristoffersen la imidlertid igjen noen små hint om hvem hun kunne være. Julekortet lyder som følger:

«Hei! Jeg er en jente på 21 år som ønsker å spre juleglede rundt i Kongsvinger til personer jeg ikke kjenner. Håper du får en fin og fredfull juletid. Håper du holder deg frisk og rask under denne pandemien. Hold motet oppe! God jul og godt nyttår! =)»

Vært mye alene

Kristoffersen og samboeren bor på Granli. Det unge paret har ennå ikke blitt kjent med mange i byen. Under pandemien ble alt enda litt vanskelige, vedkjenner også julekort-jenta.

Kristoffersen har ofte kjent seg alene ute på landet, men hun har en indre drivkraft som får henne til å finne på noe.

– Jeg vet ikke helt hvordan ideen kom. Men i sommer gikk faren min bort av på grunn av kreft. Så jeg sittet sittet mye alene. Samboeren min driver med hunder, og er derfor mye ute og trener dem. Når jeg sitter alene ønsker jeg å kjenne meg glad. Jeg blir glad av å glede andre. Da ville jeg gjøre det på en koronavennlig måte, når jeg ikke kjenner folk her, sier Kristoffersen.

Søker drømmer i Kongsvinger

Responsen hun fikk ga mersmak i Facebook-gruppen Mitt Kongsvinger. Neste år vil hun gjøre det samme igjen, og da vil hun sendte ut enda flere kort.

– Jeg kjente at jeg ble skikkelig glad. Jeg hadde egentlig ikke forventet noe tilbake, sier Kristoffersen.

– Hvorfor har dere egentlig flyttet til Kongsvinger?

– Vi var litt lei av å bo samme plassen og gjøre de samme tingene. Vi er begge fra Karmøy. Vi ville utforske og gjøre noe nytt som var ute av komfortsonen. Da ble det Kongsvinger, for her kunne vi oppleve drømmene våre. Samboeren min kunne drive med hundekjøring og jeg kan satse litt mer på YouTube, nærmere storbyen Oslo. Det er jo sentrum for «influencerne», forteller Kristoffersen.

Ikke bare YouTube

På jobben har hun kommet i kontakt med nye folk.

– Jeg har hatt en veldig fin arbeidsplass på Finnskogen Montesorriskole, hvor jeg har vært vikar. Der har jeg møtt mange fine folk. Det har vært en redning. Ellers skulle det blitt vanskelig for meg, tror jeg, sier Kristoffersen.

YouTube vil hun fortsette å satse på. Selve julekortferden la hun også ut på sin YouTube-kanal.

Powered by Labrador CMS