Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign sørget for at TV-sminken satt og at skolen hadde eget julepyntet studio til sending.
Pernille (16) går linjen Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, og er blant dem som har pyntet studio. Hun er utplassert i blomsterbutikk og har laget denne kransen til anledningen.
Emma (17) går Medier og kommunikasjon og er en av programlederne for årets juleshow.
Thea Natalie Sørli (16) går Informasjonsteknologi og medieproduksjon og har regi på sendingen. Mikael Olsen Felin (18), Christopher-Amadeus Olsen (18) og Noah Gressberg Lund (18) går dataelektronikk, de holder i det tekniske og bidrar med nettverkshjelp. På bildet er også IM-elevene Johannes, Theodor og Rafael.
Vg3-elever ved Elektro og datateknologi har ansvar for lys.
Lærerne Kristine Eriksen, Ole Johnny Snekkerbakken, Jan Torfinn Kristiansen og Erik Grande er stolte av elevene og alt de får til
Skolemiljøarbeider Ida Utgård Holm håper at det å sende juleforestillingen live blir en ny tradisjon på skolen.
Ettersom elevene ikke får samle seg som normalt, er det rigget opp til juleshow som livestreames i klasserommene. Skolen åpnet i forrige uke opp på gult nivå, som betyr at hele skoleklasser og avdelinger kan være samlet.

Elevene sørget for at det ble digital juleforestilling i år

Sentrum videregående skole flyttet frem siste skoledag før jul, og årets juleavslutning ble annerledes. Se bildeserien og hvordan elevene samarbeidet på tvers av linjer og gjorde juleforestillingen digital.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har Sentrum videregående hatt juleforestilling siste skoledag før juleferie, som alle elevene ved skolen bidrar til. I år kan elevene riktig nok ikke samles på samme måte til juleavslutning på grunn av smittevernhensyn.

Skolen åpnet i forrige uke på gult nivå, hvor hele avdelinger og skoleklasser regnes som en kohort. Derfor ble årets juleforestillingen streamet direkte til klasserommene.

Et direktestudio er derfor rigget opp på skolen fredag. Det er elevene som går Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign som har gjort studioet julepyntet og klart.

Litt øvrig julepynt er det også plass til. Juletreet er selvsagt på plass, det samme er en snømann som på kreativt vis bygget opp av plastkopper. Sofa og sitteplass til programlederne har de også skaffet, og jobben med å lede sendingen er det to medie- og kommunikasjonselever som har fått.

Emma Hammeren (17) er en av programlederne, og forteller at også at to stuntreportere er involvert i sendingen. Innholdet i sendingen har flere elementer, forteller hun. Det er musikalske innslag, elevproduserte reklamefilmer, humor og konkurranse.

Blant annet er det om å gjøre pynte det fineste pepperkakehuset, og konkurransen står mellom Vg1-klassen Restaurant- og matfag og kokk- og servitørfag i Vg2. Hele skolen konkurrer i quiz og julenøtter.

— Det er et kjempeopplegg, sier Emma som skryter av skolen.

— Det er en super skole om man vil gjøre noe kreativt i Kongsvinger med mange spennende linjer.

Derfor er det heller ikke noe problem for programlederen å gå live.

— Vi har profesjonelle og flinke folk i ryggen, sier Emma og tar oss med videre til elevene som står for det tekniske.

Det er vg3-elever ved dataelektronikkfaget som styrer lyd og lys. Elever ved Informasjonsteknologi og medieproduksjon bidrar med både løse litt tekniske problemer før sending, og er produksjonsansvarlige på bilde og streaming.

Det er en gjeng stolte lærere som også møter oss denne siste dagen før juleferie. Erik Grande, som er lærer på Informasjonsteknologi og medieproduksjon, bistår på flerkamera og bildebiten. Medie- og kommunikasjonslærer Kristine Eriksen har jobbet med elevene på innholdsbiten. Ole Johnny Snekkerbakken, som er lærer på Vg-3 datateknikk, har ansvar for lyd, lys og det kameratekniske.

— Dette er som en produksjon ute i den virkelige verden. Her må flere fagfunksjoner jobbe sammen og kommunisere. Elevene har ansvar for ulike ting og må samarbeide, sier Ole Johnny.

— Den læringen som foregår her og nå kan du ikke lese deg til eller høre lærerne undervise om. Det er en erfaring på kroppen, sier Erik.

Det innebærer også litt stress og frustrasjon og litt puls.

— Men desto morsommere er det når det lyktes.

Streamet juleavslutning ble det, helt i tråd med tiden og med all kompetanse og utstyr skolen innehar er det lagt til rette for en ny tradisjon.

Powered by Labrador CMS