Rim i gresset og litt småglatt på asfalten langs elvepromenaden ved møllesteinene.
Rim i gresset og litt småglatt på asfalten langs elvepromenaden ved møllesteinene.

Nyt det fine vinterværet de neste dagene og se opp for glatt asfalt

Selv om snøen mangler, gir vintersola og en gradestokk like under null følelsen av vinter i Kongsvinger i dag.

Publisert Sist oppdatert

— Det var nok mange på Østlandet som våknet opp til en liten overraskelse i dag, med frost i natt og skraping av bilruter i dag tidlig, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness i Meteorologisk institutt til Mitt Kongsvinger.

— Det er glatt på asfalten, fordi det har vært bløtt så lenge, og kan være glatt på småveier hvor det ikke er strødd.

Lille julaften byr på sol og temperaturer akkurat på minussiden, og det blir vinterdager som dette i jula, i hvert fall frem til første juledag.

— Det blir strålende fint vær frem til første juledag. Noen steder kan det være litt tåkeskyer.

Meteorologen forteller at gradestokken heller ikke kryper seg over null i morgen, og at temperaturen synker de neste dagene.

— Første juledag blir også litt kaldere og særlig utover kvelden. Det kan blåse litt, og det er nordatrekk som kommer allerede utpå kvelden i morgen, julaften. Da vil det oppleves som ganske så surt.

Meteorologen har en klar oppfordring å komme med:

— Nyt sola og det klarværet som er! Vi har ikke vært bortskjemte i desember med det, og i romjula er det tilbake til gråvær.

Hold deg oppdatert på været i Kongsvinger i dagene som kommer!

Thyness påpeker at det er dette været som er normalen, og at det for Kongsvinger ligger noen 5-6 grader over det som det normalen.

— Snøen som mangler, og den kommer på lørdagen ser det ut til. Men om den blir liggende som snø eller går over til regn er vanskelig å si. Kongsvinger kan våkne opp til snø på lørdag og gjennom dagen, men mot kvelden ser det ut til å bli økende mengder med nedbør. Natt til søndag stiger temperaturen til rundt null grader, så det vil nok komme som regn, i hvert fall nede i byen. Oppe i terrenget kan det legge seg som snø.

Mandagen blir kjøligere, med nedbør til og fra og det vil veksle mellom snø og regn.

— Det kommer ganske mye nedbør totalt sett, så da er det lurt å få brøytet litt unna. For de som skal ut og kjøre bil på nullføre bør uansett påregne litt bedre tid.

Powered by Labrador CMS