Den nye trappa fra Storgata og gamlebrua ned på Strandpromenaden er på plass, men fortsatt ikke tillatt å bruke. Til tross for sperringen, blir den allerede benyttet av mange.

Trappa skal bli ferdig nå

For snart to uker siden ble den gigantiske ståltrappa løftet på plass. Fortsatt kan ingen bruke den. Nå blir det andre boller.

Publisert

— Denne trappa skulle vært i bruk nå, så her må jeg sjekke hva som er gått i stå, sier Arne Skybak, ingeniør og til daglig opptatt med trafikksikkerhetstiltak på vegne av Innlandet fylkeskommune.

Gamlebrua og veien som ligger over den – altså Storgata – har fått en helt ny forbindelse med den østlige parkeringsplassen ved Kongssenteret og Strandpromenaden gjennom denne trappa.

— Det er fylkeskommunen som har tatt initiativet til å få på plass en trapp i denne skråningen, først og fremst for å gjøre trafikksikkerheten i Storgata bedre. Vi har observert at mange har krysset veien over brua på mange ulike og ikke så trygge måter, konstaterer Skybak, som har et tilsvarende vellykket prosjekt i Elverum å henvise til.

— Dette var et tiltak vi foreslå i forbindelse med at det ble vedtatt å bygge én stor ungdomsskole i Kongsvinger. Nå er altså trappa på plass, og den skulle selvsagt ha vært åpnet nå. Så dette må vi få i orden, lover fylkeskommunens veimann i Kongsvinger.

Powered by Labrador CMS