Slik så det ut av springvannet torsdag morgen.
Slik så det ut av springvannet torsdag morgen.

Nye tilfeller av misfarget vann

Avdelingsleder i GIVAS, Tom Kenneth Bratberg, sier misfargingen har skjedd i forbindelse med vannledningarbeidet som selskapet varslet om sist fredag.

– Den ledningen ble kloret og tatt i bruk i natt. Vi satt i gang i natt sånn at vi skulle slippe å få misfarget vann, men vi ser at det allikevel har blitt misfarget i deler av sentrum, vi tror ikke dette vil være langvarig, sier Bratberg .

Han forteller at de i løpet av torsdag morgen har fått varsler om misfarget vann fra beboere i Lia og Tråstad-området. GIVAS drar nå ut for å spyle rørene i områdene de får henvendelser fra. Bratberg sier arbeidet med det aktuelle røret nå er ferdigstilt.

Rundt klokken ni torsdag morgen fikk beboerne i de berørte områdene denne meldingen:

Givas får meldinger om misfarget vann i kongsvinger. Dette kommer av at vi satte i drift en ledning etter omlegging som vi annonserte tidligere. Etter godkjent vannprøve svar vart denne satt i drift i natt nettopp for å unngå denne misfargingen. Vi jobber nå for fullt med å spyle ledningsnettet sånn at dette skal avta så fort som mulig. Givas beklager dette.

Dersom du har misfarget vann i springen, men ikke har mottatt melding ber GIVAS deg henvende deg til dem.

Powered by Labrador CMS