Arkivfoto fra da Mitt Kongsvinger besøkte Holthallen og så på treningen til «Gymlek» i KIL Turn.

Fastholder på gratis halleie:
— Et viktig politisk bidrag til folkehelsa

Det blir ingen betaling for halleie for yngre i Kongsvinger kommune. Det bestemte partiene i flertallsposisjon seg for i helga da de behandlet rådmannens budsjettforslag.

Publisert Sist oppdatert
Varaordfører Eli Wathne (H)

Posisjonspartiene i Formannskapet satt sammen og gjennomgikk rådmannens budsjettforslag. Til Mitt Kongsvinger kunne varaordfører Eli Wathne (H) fortelle at det var enighet om at administrasjonens forslag om å innføre en 50 kroners timeleie for hallbruk ikke vil få flertall når politikerne skal vedta budsjettet. Med på møte var Venstre, Kristelig folkeparti, Miljøpartiet de grønne, Fremskrittspartiet og Senterpartiet.

— Vi ønsker å opprettholde gratis leie som vi gikk til valg på og vil derfor stemme imot budsjettforslaget, sier Inger Noer i Venstre.

Inger Noer, her avbildet under Venstres landsturemøte, hvor hun ble direktevalgt landsstyremedlem

— Vi mener dette er et viktig politisk bidrag til folkehelsa. I tillegg til gratis halleie for alle under 19 år finnes det en tilskuddskasse der det kan søkes om dekning av medlemskap for de som sliter med økonomien for å ha sine barn med i organisert trening, sier Wathne.

Reaksjonene fra idretten hadde allerede kommet til kommunen, der KILs håndballgruppe sammen med Kongsvinger Basket Club sammen hadde sendt et harmdirrende brev til kommunen som innspill på budsjettforslaget.

For håndballen alene ville en innføring av det rådmannen benevnte som «symbolsk sum» for leie, ha utgjort over 100.000 kroner i sesongen.

Håndball og basket har også klaget over at den elektroniske måltavla og basketkurvene i Tråstadhallen ikke lenger fungerer. På samme budsjettmøte i helgen bestemte de samme politikerne seg for at også dette skal med i det budsjettet de skal vedta i Formannskapet mandag.

Powered by Labrador CMS