Stian Fossum kan glede seg over at hans monologforestilling Jul Åkkesom har fått 35.000 kroner i tilskudd fra kommunen.
Stian Fossum kan glede seg over at hans monologforestilling Jul Åkkesom har fått 35.000 kroner i tilskudd fra kommunen.

Nå blir det virkelig «Jul Åkkesom»

Stian Fossum og andre kulturarrangører har fått en hyggelig førjulsgave av Kongsvinger kommune.

Publisert Sist oppdatert

Som et koronatiltak har kommunen foretatt et ekstraordinært tilskudd til kulturprosjekter. I alt deler kommunen ut i underkant av 100.000 kroner.

En av dem som kan glede seg over kjærkomne kulturkroner er Stian Fossum og hans monologforestilling «Jul Åkkesom». Fossum får gjennom sitt foretak Fossum Border Lord Booking tildelt 35.000 kroner.

– Det er selvsagt veldig hyggelig og noe jeg setter pris på. Jeg har en sivil jobb i det daglige, og er ikke av blant de kulturpersonene som har hatt det tøffest. Men jeg savner å komme ut, organisere og underholde, sier Fossum, som hadde planer om å tilby inntil 15 gratis forestillinger med tittelen «Jul Åkkesom» med seg selv i hovedrollen. Den kreative Kongsvinger-karen svarer på tilskuddet fra kommunen med å sette opp enda flere forestillinger.

– Før jeg fikk beskjed om at vi fikk tilskudd, så hadde jeg igjen å booke fire-fem plasser. I og med at jeg har fått støtte kommer jeg til å kontakte barnehager og tilby dem «Jul Åkkesom», hvis de kan dele opp i grupper. Det betyr at jeg må ta meg fri fra jobb, noe jeg nå får muligheten til, sier Fossum.

Forestillingen på rundt en time vil inneholde blant annet julefortellinger av Alf Prøysen og Kjell Aukrust.

De øvrige som har fått støtte er:

  • Kulturkollektivets Juleshow (35.000 kroner)
  • Radio Kongsvinger/Nils Oscar Ottesen med en radioføljetong om «juleforberedelser hos A tante Magnhild og n Onkel Johan i Buserudgrenda» (8.000 kroner)
  • Allsang i Vinger kirke (15.000 kroner) som Lars Ovlien og Øivind Roos er primus motorer for.
Powered by Labrador CMS