Vinger kirke er stedet for Juleallsang søndag 6. desember.

Velkommen til Juleallsang!

Det meste er avlyst i Kongsvinger i denne inngangen på desember, men ett arrangement blir det helt sikkert noe av: Juleallsang fra Vinger kirke førstkommende søndag. Og det kommer direkte hjem til deg.

Publisert

Uten å tenke radikalt nytt kunne kulturaktørene i denne kommunen like gjerne tatt juleferie. Det er ingen scene som står åpen, ei heller et lokale som kan ta imot folk som gjerne vil inn.

Øivind Roos (t.v.) og Lars Ovlien er initiativtakere til Juleallsang fra Vinger kirke.

Så da må kulturen komme ut – og inn i de tusen hjem.

Akkurat slik blir det når noen av de mest ivrige og juleglade kultursjelene i Kongsvinger samles i Vinger kirke søndag 6. desember klokken 17.

— Siden alt av førjulsaktiviteter ble avlyst, bestemte vi oss for å gjøre et forsøk på å skape noe som likevel kunne bringe julestemningen ut. I løpet av halvannet døgn hadde vi det meste på plass. Det er jo en fryd å henvende seg til Sparebank1 Østlandet, Byen Vår, Kongsvinger kommune og Mitt Kongsvinger når det er ja å få nærmest umiddelbart, sier Lars Ovlien, en av initiativtakerne sammen med Øivind Roos.

Herrene Ovlien og Roos har fordelt arbeidsoppgavene seg imellom. Enkelt forklart er det slik at Lars tar seg av å skaffe penger til å dekke opp utgiftene, mens Øivind fikser musikken. Begge har fått mye erfaring med tilsvarende produksjoner gjennom siste sommer, da de arrangerte allsangkvelder ved flere anledninger i utfordrende vær utendørs på festningen.

Denne gang blir det innendørs i rammene av 321 år gamle Vinger kirke. Hele allsangen vil bli streamet direkte på nettsiden til Mitt Kongsvinger.

— Det skal bli så høytidelig og fint, vi skal sammen skape en ordentlig fin ramme, lover Øivind Roos, og snakker om gåsehud-faktor rundt om i de mange kongsvingerske hjem.

— Vi skal bare kose oss med fin musikk, i et rolig tempo, med mindre fjas og en stemning som er verdig det artistene skal framføre, sier han.

Lars Ovlien konstaterer at forutsetningene allerede er litt endret. Etter den siste innstrammingen med smittevernstiltak er det ingen publikummere som får slippe inn i kirkerommet.

— Vi planlegger ut fra tom sal. De som har kjøpt billetter får selvfølgelig refundert.

I løpet av 1 time og 15 minutter vil sendingen inneholde sanger som for det meste er kjente og kjære, og som egner seg godt for allsang der hjemme.

Allerede førstkommende fredag vil Mitt Kongsvinger presentere listen over sanger slik at alle kan begynne forberedelsene hvis de ønsker. Tekstene lar seg enkelt finne på nettet.

I tillegg vil Lars Ovlien distribuere sanghefter til institusjoner i Kongsvinger – noe av grunntanken med allsangen er rettet mot alle dem som nå oppholder seg på et sted der de ikke kan få besøk.

— Vi håper personalet klarer å hjelpe beboerne med å få oppleve allsangen, dette vil oppleves som et lyspunkt i en ellers ganske dyster tid, mener Lars.

Artistene og musikerne som vil framføre bidrag underveis i sendingen er Tommy Michaelsen, Thea Paulsrud, Eva Vermundsberget, Ole Karsten Sundlisæter, Jenny Aalborg, Emma & Henrik – i tillegg til herrene Ovlien og Roos.

Powered by Labrador CMS