Nå kan du registrere deg i vaksinekø

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger kommune er i gang med å registrere alle innbyggere over 18 år i en vaksinekø i prioritert rekkefølge etter nasjonale retningslinjer. Du kan allerede nå registrere deg digitalt, som vil gjøre det lettere for kommunen å plassere deg i riktig prioriteringsgruppe.

At du registrerer deg, vil bidra til at prosessen med å tildele timer til vaksinering vil bli mer effektiv, skriver kommunen i en pressemelding tirsdag.

Kommunen ber om registrering for å kunne planlegge bedre og handle raskere når flere vaksinedoser er tilgjengelig. Kongsvinger kommune får tildelt vaksiner fra sentrale myndigheter, og er godt i gang med vaksineringen. De er nå over i prioriteringsgruppe 2, alle over 85 år.

— Det er anbefalt at alle innbyggere over 18 år tar vaksinen, også de som har gjennomgått koronasykdom, skriver kommunen.

Kommunen oppfordrer alle over 18 år til å gå inn på Kongsvinger kommunes hjemmeside og registrere seg. Du vil få spørsmål om du vil ha vaksinen eller ikke, samt om å registrere dine person- og helseopplysninger, som vil gjøre det lettere for kommunen å plassere deg i riktig prioriteringsgruppe.

Beboere på sykehjem- og heldøgnsbemannede omsorgsboliger trenger ikke å registrere seg i vaksinekø.

Registeringen er gratis og innbyggerne vil ikke bli belastet ved registrering, eller ved å motta SMS/varsling.

Dersom det oppstår problemer når du skal registrere deg digitalt, kan du ringe vaksinetelefonen på nummer 40 40 54 56. Det ventes stor telefonpågang de første dagene.

— Det er ikke «førstemann til mølla» Alle innbyggere over 18 år vil bli satt i prioriteringsgrupper som beskrevet i den nasjonale prioriteringslisten fra Folkehelseinstituttet (FHI), uavhengig av når de registrerer seg digitalt.

Slik vil vaksineringsprosessen foregå i Kongsvinger kommune:

1. Register deg i vaksinekø som beskrevet over. Du kan i ettertid endre dine opplysninger ved å sende inn skjemaet på nytt. Du mottar en bekreftelse på registrering i vaksinekø per SMS.

2. Du mottar ny SMS om invitasjon til timebestilling når det er din tur til å få vaksinen i henhold til prioriteringslisten. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege før du får denne SMS-varslingen.

3. Du bestiller time for vaksinering på nett eller telefon.

4. Vaksinering foregår enten hos fastlege eller i Holthallen. Du får informasjon om dette når du bestiller time. Du får vaksinen i to doser med minst tre ukers mellomrom.

Når vil vaksinering skje?

Vær oppmerksom på at det kan ta lang tid fra du registrerer deg til du får SMS om at det er din tur for vaksinering. Dette er avhengig av hvor mange doser kommunen mottar, og når. Det kan derfor ta opptil flere uker/måneder før du blir kalt inn til vaksinering.

Powered by Labrador CMS