For første gang på seks dager er det ikke registrert smitte i Kongsvinger. Utviklingen de neste dagene er avgjørende.
For første gang på seks dager er det ikke registrert smitte i Kongsvinger. Utviklingen de neste dagene er avgjørende.

Ingen nye smittetilfeller i Kongsvinger

Kriseledelsen opplever å ha noe bedre oversikt over koronasituasjonen, men anser den fortsatt som bekymringsfull.

Publisert Sist oppdatert

Utviklingen de nærmeste dagene vil være avgjørende for den totale utviklingen av smittesituasjonen i kommunen og hvordan påsken vil bli. Det påpeker Kongsvinger kommune i en pressemelding mandag.

Forrige uke opplevde Kongsvinger igjen økt smitte, kommunen beskrev situasjonen som alvorlig og viste til at man hadde smittekjeder med usikkert opphav. Fredag kom ordførerne i Kongsvingerregionen med en felles bønn til folket om å følge lokale og nasjonale tiltak og anbefalinger. I løpet av helgen har det blitt påvist syv koronatilfeller i Kongsvinger.

Det er per klokken 14.30 ikke påvist nye smittetilfeller med Covid-19 i Kongsvinger mandag, men det avventes fortsatt en del prøvesvar.

— På bakgrunn av systematisk og grundig arbeid med testing og smittesporing i forrige uke, opplever kriseledelsen å ha noe bedre oversikt over situasjonen, men anser fortsatt situasjonen som bekymringsfull, skriver kommunen.

Kan komme regionale tiltak

Statsforvalteren i Innlandet har kalt inn til et felles møte mandag for ordførere og rådmenn i Innlandet. Agendaen blant annet er å vurdere samordnede tiltak for hele fylket eller regionen.

— Kongsvinger kommune støtter samordning og felles kommunikasjonsbudskap der det er hensiktsmessig, og vil bidra til å finne gode løsninger på felles problemstillinger. Eventuell informasjon om felles regionale tiltak vil bli kunngjort i etterkant av møtet.

Søndag innførte Kongsvinger lokal forskrift og påbud om munnbind på kollektivtransport frem til og med 7. april. Det er innført rødt trafikklys i de videregående skolene i kommunen, og krisestaben vurderer fortløpende behov for innføring av rødt nivå i barnehager og grunnskoler i Kongsvinger. Dette avhenger av oversikten over smittesituasjonen i kommunen.

Forrige uke la kommunen frem nye anbefalinger. Du kan til enhver tid holde deg oppdatert på gjeldende lokale tiltak på Kongsvinger kommunes nettside. De lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale tiltakene.

OVERSIKT OVER SMITTEDE SISTE UKE:

· Mandag 22.03.2021: 0 (hittil i dag)

· Søndag 21.03.2021: 2

· Lørdag 20.03.2021: 2

· Fredag 19.03.2021: 3

· Torsdag 18.03.2021: 2

· Onsdag 17.03.2021: 6

· Tirsdag 16.03.2021: 0

· Mandag 15.03.2021: 0

Powered by Labrador CMS