Kommunen har satt opp skilting til vaksinasjon i Holthallen ved avkjørselen til Circle K Arkovegen.

Har fått på plass skilting:
— Vi er klare når vaksinene kommer

Kommunen har satt opp skilting til vaksinasjon i Holthallen, men innbyggerne må smøre seg med tålmodighet litt til. En gladmelding er at Kongsvinger denne uken har sin første gruppe med ferdigvaksinerte pasienter.

Publisert Sist oppdatert

— Denne uken har vi begynt å sette andre dose på de som fikk første dose i uke en. Kommunen har dermed sin første runde med ferdigvaksinerte pasienter. Vi har så vidt begynt på prioriteringsgruppe 2, og fortsetter med det i neste uke, sier kommunelege Camilla Kvalø Smedtorp.

Se prioriteringslisten til Folkehelseinstituttet her.

Vaksineringen av disse pasientene skjer ved hjemmene. Enkelte legekontor vil vaksinere de øverste prioriteringsgruppene selv.

Kommunen har også fått på plass skilting til i Holthallen, som skal brukes som vaksinelokale når resten av innbyggerne står for tur.

— Skiltene er oppe for at innbyggerne skal være forberedt, det er ikke gitt noe starttid for vaksineringen i Holthallen ennå. Når vaksinen kommer, er vi beredt.

Hun understreker at kommunen sier «ja takk» til alle doser de får. Det er imidlertid usikkert hvor mange doser kommunen mottar og når.

Vaksinasjonen i Kongsvinger startet for tre uker siden på Langelandhjemmet og Roverudhjemmet. Det var 90 år gamle Thora Marit som fikk den første vaksinen i Kongsvinger.

Det har oppstått tekniske problemer i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Dette medfører forsinkelse i publisering av koronavaksinasjonsstatistikk, skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider. Per torsdag 28. januar er det ingen registrerte personer med andre doser i Kongsvinger.

Stor respons fra innbyggere og frivillige

Kommunen er i gang med å registrere alle innbyggere over 18 år i en vaksinekø i priortiert rekkefølge etter nasjonale retningslinjer. Du kan allerede nå registrere deg digitalt, som vil gjøre det lettere for kommunen å plassere innbyggerne i riktig prioriteringsgruppe.

Der opplever de at mange registrerer seg, sier en fornøyd kommunelege. Det understrekes at det kan ta lang tid fra registrering til du får SMS om at du kan bestille time.

— Alt avhenger av når vi får vaksinedoser. Kommunen opplever massiv og god respons fra frivillige som ønsker å bistå i vaksinasjonen. Vi er veldig takknemlig for at folk melder seg til å bistå når tiden er inne. Dette er veldig positivt, både med folk som registrerer seg i vaksinekø og frivillige som har meldt seg. Vi opplever en enorm godvilje, sier kommunelegen.

I forrige uke gikk kommunen ut og søkte etter frivillige til ulike vertsfunksjoner i vaksinelokalet. De frivillige må også være forberedt på å trå til på kort varsel.

— Per nå får kommunen vite 1-2 uker i forkant hvor mange doser Kongsvinger får. Kommunen skal få vite dette minst fem dager før, sier Smedtorp.

Powered by Labrador CMS