Vaksinasjonskilt til Holthallen, hvor vaksineringen av befolkningen er i gang.

Over 500 fullvaksinerte

Publisert Sist oppdatert

Antall personer vaksinert med andre dose er 538 i Kongsvinger frem til torsdag 25. februar. Det viser oppdaterte tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. De som har fått andre dose inngår i antallet over de som har fått første dose, 1485 personer er registrert vaksinert med første dose.

Torsdag er totalt 433.295 utførte koronavaksinasjoner registrert i Norge, ifølge NTB.

VG skriver tirsdag at under to prosent av oss er fullvaksinerte. I Norge hadde 1,84 prosent tirsdag fått det antallet vaksinedoser de skal ha gjennom det norske vaksinasjonsprogrammet, ifølge VGs tall. Torsdag viser de samme tallene at 2,33 prosent av befolkningen er fullvaksinert.

I Kongsvinger er 3 prosent av befolkningen fullvaksinert, og kommunen ligger dermed foran landsgjennomsnittet.

Vaksineringen i Kongsvinger startet 7. januar med Thora Marit (90) på Langelandhjemmet som fikk den første vaksinen. For en uke siden startet vaksineringen av befolkningen i Holthallen.

Kongsvinger kommune følger prioriteringsrekkefølgen til FHI, og er på gruppen 75-84 år og prioritert helsepersonell. Inntil 20 prosent av tilgjengelige vaksiner i kommunene kan gis til utvalgte grupper av helsepersonell i primærhelsetjenesten.

Fra denne uken er det to vaksinetyper i bruk i Kongsvinger, kommunen har mottatt 100 doser med AstraZeneca. FHI anbefaler at AstraZeneca-vaksinen benyttes for personer i alderen 18–65 år som ikke har underliggende sykdommer.

Frem til denne uken har kommunen kun mottatt og tatt i bruk koronavaksinen Comirnaty fra BioNTech og Pfizer. Denne må tas i to doser med 21 dagers mellomrom for å gi full effekt. Ifølge FHI inntrer full effekt i løpet av en uke etter andre dose og i kliniske studier har vaksinen vist å gi 95 prosent beskyttelse

Estimatet for AstraZeneca-vaksinen er på 60 prosent. I tillegg viser andre studier at beskyttelsen kan være enda høyere, rundt 76 prosent etter første dose. Det ikke uvanlig at vaksiner har effekt på 50–60 prosent. Ifølge FHI har influensavaksinen som gis årlig i Norge en beskyttelsesgrad på 60 prosent.

Powered by Labrador CMS