Lørdag planla Taverna Kongsvinger konsert med Rune Rudberg. Etter at Mitt Kongsvinger omtalte saken mandag kveld er arrangementet på Facebook avlyst.

Kommunen ber oss være hjemme - Nå avlyser Taverna konsert

Mandag oppfordrer ordfører og rådmann om at sosiale sammenkomster skal avlyses eller utsettes. De kaller den kommende uka avgjørende for smittesituasjonen i Kongsvinger. Samtidig planla det lokale utestedet konsert til helga.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Mitt Kongsvinger omtalte saken mandag kveld er arrangementet på Facebook avlyst. Mitt Kongsvinger har redigert saken etter publisering.

Mandag kveld hadde mer enn 170 personer meldt sin interesse i Facebook-arrangementet for Taverna Kongsvinger sin Rune Rudberg-konsert.

Mitt Kongsvinger stilte mandag kveld innehaver Thomas Skjerpen en rekke spørsmål om arrangementet, blant annet hvordan det var tenkt gjennomført med smitteverntiltak.

I tillegg har Mitt Kongsvinger stilt Skjerpen følgende spørsmål:

— Den siste uken har Kongsvinger hatt flere smittede av Covid-19 enn de foregående åtte månedene til sammen. Hvorfor arrangerer Taverna Kongsvinger konsert når smittetrykket er så høyt som den er?

— Kommunen har gjentatte ganger de siste dagene bedt om at folk holder seg mest mulig hjemme, at de begrenser sosial kontakt og at sosiale arrangementer avlyses eller utsettes. Alle aktiviteter utenfor hjemmet som ikke er høyst nødvendig, bør unngås. Bør ikke Kongsvinger Taverna som lokal aktør være med på dugnaden for å stoppe smittespredningen?

Skjerpen skriver i en tekstmelding at han ikke ønsker å svare på spørsmålene fra Mitt Kongsvinger.

Mitt Kongsvinger har også vært i kontakt med kommunelege Camilla Kvalø Smedtorp. Hun bekrefter at kommunen er i dialog med Taverna Kongsvinger vedrørende arrangementet.

Kongsvinger kommune opplever nå høy smitte av covid-19. Siden sist søndag har kommunen registrert 47 smittede, og over 1.000 innbyggere sitter nå i karantene.

Mandag formiddag kom ordfører Margrethe Haarr og rådmann Lars Andreas Uglem med en oppfordring til innbyggerne om å begrense sosial kontakt.

— I mars hadde vi stort fokus på at denne situasjonen ville kreve noe ekstra av oss. Nå ber vi dere alle om å bidra med det dere kan, for nå er vi igjen i en krevende situasjon. På den måten vil vi sammen klare å løse situasjonen på best mulig måte, skriver de i sin felles uttalelse og legger til:

— Vi oppfordrer dere sterkt til å følge de generelle smitteverntiltakene. Den kommende uka vil være avgjørende.

— Dette betyr at alle typer for sosiale sammenkomster bør avlyses eller utsettes. Alle aktiviteter utenfor hjemmet som ikke er høyst nødvendig, bør unngås. Denne uka er ikke tiden for å gjøre unna julehandelen, trene på treningssenteret, ha julebord med jobben eller gå på restaurant. Hvis du stiller deg spørsmålet om «kan jeg.. ?», så er svaret mest sannsynlig nei. Vår felles innsats er avgjørende for at vi får kontroll på situasjonen, og at vi kan åpne opp samfunnet og redusere tiltakene senere i desember, sier Haarr og Uglem i en uttalelse mandag formiddag.

Mitt Kongsvinger har vært i kontakt med ordfører Margrethe Haarr i forbindelse med denne saken. Hun viser til bekreftelsen fra kommunelegen og har ingen kommentar utover det.

Her kan du følge med på oversikten over de lokale tiltakene.

Nasjonale føringer kan du lese om her.

Powered by Labrador CMS