Påvist mutasjonsvirus i Kongsvinger

Det er registrert nye smittetilfeller og påvist mutert virusvariant i Kongsvinger. Kommunen bekrefter at de følger opp tre tilfeller av mutert smitte og ber innbyggerne begrense antall nærkontakter.

Publisert Sist oppdatert

Det er i en pressemelding onsdag at kommunen opplyser om påvist mutasjonsvirus i Kongsvinger.

Mandag 9. mars ble det bekreftet til sammen to smittetilfeller med Covid-19 som følges opp i Kongsvinger kommune. Ett av tilfellene ble rapportert om og omtalt av Mitt Kongsvinger tirsdag, og er tilknyttet Langelandhjemmet. Testen er analysert og det er ikke snakk om mutert virus i dette tilfellet.

Det andre tilfellet som følges opp i Kongsvinger er ikke folkeregistret i kommunen. Analyse av denne testen viste mutert variant. Smittesporing er gjennomført etter retningslinjer for muterte virus, og samtlige nærkontakter i kommunen er informert og satt i karantene.

Kommunen bekrefter at de per i dag følger opp tre tilfeller av mutert smitte. Alle tre tilfeller kan spores til smitte i annen kommune. Smittesporing er gjennomført, og samtlige nærkontakter er satt i karantene og testes etter retningslinjene.

Kan komme strengere tiltak lokalt

— Vi befinner oss nå i innspurten av pandemien, men samtidig ser vi et økende trykk av mutert virus både innad i kommunen i vår bo- og arbeidsmarkedsregion. Å redusere summen av våre nærkontakter blir desto viktigere når vi har med et mutert virus å gjøre, og konsekvensene i form av antall i karantene kan bli betydelige. Dette kan slå uheldig ut for skoler, arbeidsplasser og aktiviteter. Dersom vi ikke klarer å holde antall nærkontakter nede, kan dette medføre at vi må innføre strengere lokale tiltak fremover, sier kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp.

— Jeg vil strengt oppfordre til at alle møter og arrangementer som kan gjennomføres digitalt blir gjennomført digitalt, og minner om anbefalingen om hjemmekontor. Det er summen av dine nærkontakter i løpet av en uke som er avgjørende.

Kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp i Kongsvinger kommune.
Kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp i Kongsvinger kommune.

Kongsvinger kommune ønsker å poengtere at selv om du er fullvaksinert er du foreløpig ikke unntatt karanteneplikt.

Det anbefales videre bruk av munnbind for alle over 12 år på steder der det ikke er mulig å holde en meters avstand. Det er viktig at man ikke senker terskelen for de grunnleggende smittevernrådene ved bruk av munnbind:

  • Hold avstand
  • Ha god hånd- og hostehygiene
  • Holde seg hjemme når man er syk
  • Begrens antall nærkontakter
  • Hold dere mest mulig hjemme
  • Ha minst mulig sosial kontakt med andre

Det er viktig at man tester seg på nytt ved utvikling av symptomer i karantenetiden, selv om du allerede har tatt en test tidlig i karantenetiden.

Mange av de smittede opplever kun svake forkjølelsessymptomer. Det er viktig at også innbyggerne med slike symptomer tester seg. Dette inkluderer også den voksne delen av befolkningen.

Kommunen opplyser om at de har god testkapasitet, og svar foreligger innen 1-3 dager.

Telefonnummer og åpningstider hos koronatelefonen: 40 40 54 10

Mandag – fredag: 09.00-15.00

Lørdag og søndag: 10.00-12.00

Totalt er det registret 170 personer med koronasmitte i Kongsvinger kommune siden 22.11.2020.

Powered by Labrador CMS