Kommunen advarer mot å reise til eller ta imot besøk fra Oslo og Viken

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger kommune har lørdag deltatt på møte med Statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Dette skjer i etterkant av utbruddet i Nordre Follo kommune av den ekstra smittsomme britiske varianten av korona, som er møtt med kraftige lokale tiltak i Nordre Follo og tilstøtende kommuner.

Krisestaben har gjennomgått situasjonen i Kongsvinger. Akkurat nå er gjeldende forskrift og nasjonale råd tilstrekkelig, skriver kommunen.

— Krisestaben følger fortløpende med på informasjon som kommer fra regjeringen, Statsforvalteren og helsemyndighetene, og er klare til raskt å følge opp eventuelle nye vedtak eller anbefalinger som måtte komme.

— Vi anbefaler innbyggerne å holde seg mest mulig hjemme og begrense antall nærkontakter. Vi advarer sterkt våre innbyggere å reise til eller ta imot besøk fra Oslo og Viken. Begrens unødvendige reiser eller besøk innad i kommunen og på tvers av kommunegrenser i regionen. Bruk hjemmekontor om mulig. Reiser til og fra arbeid, hvor hjemmekontor ikke er mulig, er å anse som en nødvendig reise.

Se hvilke lokale tiltak som gjelder i Kongsvinger kommune her. Kommunen presiserer at de lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale.

Videre i pressemeldingen opplyser kommunen om at det anbefales bruk av munnbind på kollektivtrafikk for alle over 12 år og der det ikke er mulig å holde én meter avstand. Dette inkluderer også skoleskyss.

Kommunen minner om de grunnleggende smittevernrådene om å holde avstand, god hånd- og hostehygiene og holde seg hjemme når man er syk.

— Har du symptomer må du teste deg. Mange av de smittede opplever kun svake forkjølelsessymptomer. Vi oppfordrer deg til å ta en test hvis du har slike symptomer. Kongsvinger kommune har god testkapasitet, og svar foreligger innen 1-3 dager.

Powered by Labrador CMS