Nye lokale tiltak: Flere skoler i karantene og det avholdes hjemmeskole

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag gikk det ut en tekstmelding til foresatte om at Kongsvinger ungdomsskole (KUSK) settes i karantene og at det avholdes hjemmeskole. På Facebook opplyser KUSK at to elever har fått påvist koronasmitte.

— Nærmere info gis av kontaktlærerne direkte til elevene. Info til alle berørte sendes som sms til alle som har registrert sitt mobilnummer i Visma, skriver KUSK.

Alle elever på skolen vil bli testet. Foresatte vil bli kontaktet angående tid for test innen 30.11.2020. Negativ test opphører ikke karantenetiden.

Også 3. trinn på Vennersberg skole samt noen enkeltelever settes i karantene. I en tekstmelding fra skolen opplyses det om at et er oppdaget ett smittetilfelle på Vennersberg. Karantenetiden varer frem til og med 04.12.2020. Det avholdes hjemmeskole for 3. og 4. trinn.

Kommunen bekrefter i en pressemelding lørdag at dette er nye lokale tiltak, som følge av fortsatt høy smitte av covid-19 i Kongsvinger. Siden søndag har totalt 39 fått påvist koronasmitte. Anslagsvis 1.000 personer er i karantene.

— Det legges ned mye arbeid i å bryte de pågående smittekjedene og hver enkelt kan bidra med å fortsette å følge opp smittevernreglene, skriver kommunen.

Kommunen har i samråd med Idrettsrådet besluttet at alle treninger, samt alle kamper og konkurransevirksomhet for barn, ungdom og voksne stopper fram til og med 06.12.2020. Det oppfordres også sterkt å utsette all annen fritidsaktivitet samme periode.

Lokal forskrift innføres med virkning fra i dag. Henvendelser vedr. breddeidrett kan rettes til korona@kongsvinger.kommune.no og vil bli besvart på virkedag, skriver kommunen.

Kongsvinger kommune vil presisere at de lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale tiltakene. Kommunen har gjort en gjennomgang av tiltakene med FHI som støtter kommunens tiltak.

Fra før er hele Marikollen skole i karantene og det avholdes hjemmeskole. Her er alle elevene nå testet og det er ikke blitt påvist flere koronasmittede, skriver kommunen som minner om at negativ test ikke opphører karantenetiden.

Også på Sentrum videregående skole er flere klasser er i karantene. Alle nærkontakter er testet.

Powered by Labrador CMS