Idrett er underlagt smittevernsregler - og på søndag fikk det en uvanlig konsekvens. En av spillerne på motstanderlaget i Kongshallen måtte gå av banen midtveis i kampen.

Smittevern stoppet ishockeykamp

Smittevernsarbeidet i jakten på å stoppe koronautbrudd får noen ganger uante følger.

Publisert Sist oppdatert

Som det gjorde søndag, da en ishockeykamp i Kongshallen i Kongsvinger for jenter 16 år ble stoppet midt i kampen og en av gjestenes spillere ble bedt om å gå i karantene.

Kampen mellom KIL Hockey og Vålerenga i 16-årsklassen var midtveis i 3. og siste periode da en av gjestenes foresatte på tribunen fikk en alarmerende telefon fra smittevernet i hovedstaden. En av spillerne på VIF-laget ble bedt om å gå i karantene.

Det fikk raskt hurtige konsekvenser i Kongshallen. Dommer og arrangør ble raskt informert og bestemte like raskt å stoppe den pågående kampen som følge av karantenebeskjeden.

— Kommunelegen i Kongsvinger kommune ble rutinemessig informert om det inntrufne, og ga beskjed om at alle hadde opptrådt korrekt i situasjonen som oppsto, forteller administrativ leder Kim Deinoff i KIL ishockey.

— Hendelsen er et eksempel på at vi alle må la smittevernsarbeidet bestemme hvordan vi skal oppføre oss i tider som dette. Vi har ikke annet valg enn det, sier Deinoff.

Da kampen måtte avbrytes sto det 2-2 på måltavla i ishallen. Hva som videre skjer med kampen og det endelige resultatet er foreløpig uklart og vil bli avgjort i en prosess mot forbundet senere.

Powered by Labrador CMS