Åsane-trener reagerer på KILs koronahåndtering

Åsane fikk aldri beskjed om at KIL hadde en spiller med symptomer. Dette får trener Morten Røssland til å reagere sterk: — Det er katastrofe, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Mandag skrev KIL på sine hjemmesider at en av deres spillere har fått påvist koronasmitte.

KIL-lege Åge Henning Andersen sier til VG at spilleren kjente en grad av symptomer mandag 16. november. Kampen mot Åsane (2–2) ble spilt dagen før.

Åsane fikk aldri beskjed om at Kongsvinger hadde en spiller med symptomer. Det bekrefter både Andersen og Åsane-trener Morten Røssland til avisen.

Åsane-treneren reagerer kraftig på at de ikke fikk beskjed:

– Det er katastrofe. Helt sinnssykt. Vi har lett med lys og lykt for å finne ut hvor f... vi er blitt smittet. Vi har gjort alt for å unngå det. Leid biler for at spillerne ikke skal ta kollektivtransport, gått med munnbind, gjort alt innenfor våre ressurser, sier Åsane-treneren fortvilet.

Klubblege Åge Henning Andersen i KIL

Klubblege Åge Henning Andersen er ikke like sikker på hvem som har smittet hvem. Til Mitt Kongsvinger sier Andersen at de ikke har mistanke om at andre KIL-spillere har korona, men de har tatt alle forholdsregler og testet samtlige spillere og personer i støtteapparatet.

— Vi var i Bergen fra lørdag til søndag, og på mandag fikk spilleren de første symptomene - og det synes jeg er litt tidlig hvis han ble smittet i Bergen. Men vi kan ikke utelukke noe, sa Andersen til Mitt Kongsvinger mandag formiddag.

Andersen har uttalt til både VG og TV 2 at han med fasiten i hånden burde testet tidligere.

Powered by Labrador CMS