Salgssjef for region øst i Contiga, Hans Erik Fremming, er fornøyd etter å ha sikret kontrakten verdt cirka 200 millioner kroner

Contiga vant anbud verdt 200 millioner

Industribedriften er valgt som leverandør av bæresystemer til det nye Construction City, et kontorkompleks som skal bygges på Ulven i Oslo. Dette er Contigas største enkeltkontrakt noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Hos Contiga på Roverud er det god stemning om dagen. Like før jul ble det klart at selskapet har sikret seg en kontrakt verdt cirka 200 millioner kroner på leveranser av bæresystemer i stål og prefabrikkerte betongelementer til det nye kontorbygget Construction City som skal stå ferdig på Ulven i Oslo i 2025.

Største enkeltkontrakt noensinne

— Dette er Contigas største enkeltkontrakt noensinne, forteller salgssjef i region øst hos Contiga Hans Erik Fremming.

— Vi ble valgt i konkurranse med flere andre selskap. Anbudet ble målt på flere vektorer, blant annet på hvordan selskapene ville løse oppgaven med egen kompetanse, miljøkrav, oppgaveforståelse og pris.

Hans Erik Fremming er fornøyd etter at selskapet har sikret en kontrakt verdt cirka 200 millioner kroner

Construction City skal bli et kontorbygg på mer enn 100.000 kvadratmeter og er tenkt å bli en naturlig samlingsplass for bygg, anlegg og eiendomsbransjen. Tanken bak er å samle tradisjonelle konkurrenter, entreprenører og oppstartsbedrifter under samme tak for å dele innsikt, samarbeide om prosjekter og bygge bransjens samlede konkurransekraft.

Produksjon på Roverud

Contiga er valgt som en av flere totalunderentreprenører til prosjektet og kommer til å ha 20-25 mann i arbeid på byggeplassen nårbyggingen starter i 2022.I tillegg til mannskaper ute på byggeplassen vil flere av Contigas fabrikker produsere elementene som skal brukes i byggingen. Produksjonen av stålelementer vil skje på Roverud, men også ved selskapets fabrikk i Latvia.

«Rendyrker det vi er gode på»

— Hvem er kundene til Contiga?

— Vi jobber hovedsakelig for de store riksdekkende entreprenørene, men leverer også for mindre aktører. Vi leverer på alt i fra mindre garasjebygg til store næringsbygg og boligprosjekter, forteller Hans Erik Fremming.

— Hva er forretningshemmeligheten?

— Vi har valgt å rendyrke det vi er gode på, det vil si stålkonstruksjoner og prefabrikkerte betongelementer. I tillegg har vi klart å tilpasse oss det markedet som er der ute, ikke minst på kompetanse. Alt av konstruksjonstjenester gjøres med egne folk. Alt i fra salg, konstruksjon, produksjon og montasje. I region øst har vi cirka 100 montører ute på ulike byggeplasser.

Fremming kan også fortelle at Contiga til enhver tid er involvert i opptil 30 - 40 prosjekter rundt om i landet.

Her på Roverud skal det det produseres mye stålelementer til det store byggeprosjektet Construction City

Lang historie på Roverud

Fabrikken på Roverud ble etablert i 1989 og het den gang Ing B. Rotheim AS. I 1992 gikk KB Gruppen inn på eiersiden.

På 80-tallet ble det behov for å finne en samarbeidspartner som drev med prefab betong, og man inngikk en samarbeidsavtale med Norsk elementbygg i Moss. Dette selskapet ble senere kjøpt opp av KB Gruppen og siden ble det inngått en fusjon som førte til dagens navn Contiga.

I 2017 ble Contiga solgt til det tyske Heidelberg Cement Group og inngår i dag i søsterselskapet Nordic Precast Group.

Navnet Contiga kommer fra det latinske navnet «contignare», som betyr å bygge med bjelker. Totalt har Contiga åtte fabrikker rundt om i Norge og en niende fabrikk er klar for produksjon i Bergen. Contiga AS omsetter for ca 1,5 milliarder årlig.

Powered by Labrador CMS