Kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp.
Kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp.

— Smittetrykket er veldig stort

Fram til forrige uke hadde Kongsvinger kommune nær sagt vært å regne som et smittefritt område. På bare noen få dager har det eksplodert.

Publisert Sist oppdatert

— 20 nye smittetilfeller siden søndag er et ekstremt høyt tall, med tanke på at vi totalt har 56 tilfeller gjennom hele perioden fra mars, konstaterer kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp overfor Mitt Kongsvinger.

Det er tre pågående utbrudd i kommunen i disse dager, og ett av dem fikk et nytt smittetilfelle onsdag kveld.

— Vi tror denne siste smittede kan være knyttet opp til et av de tre eksisterende utbruddene, sier hun.

Fortsatt kan det være noe krøll med tallene, når man sammenligner smittede gjennom media og via offisielle kanaler som MSIS og FHI.

— Det vi kan si nå er at 56 smittede siden mars er direkte relatert til Kongsvinger, de følges opp eller er blitt fulgt opp av oss.

Alle elevene ved Marikollen skole skal testes denne uka, og denne jobben er i ferd med å bli utført.

I kommunen ble det testet mellom 150-200 personer onsdag, mens det skal gjennomføres nærmere 300 tester torsdag.

— De neste dagene blir veldig spennende med tanke på å få vite hvor mange som faktisk er blitt smittet. Det må påregnes noe ventetid, men vi er lovet prioritert analyse av disse testene ved Ahus Nordbyhagen, og merker dem derfor på en spesiell måte, forklarer kommuneoverlegen.

Siden smittetrykket i Kongsvinger er større enn det noen gang har vært i løpet av koronapandemien, så oppfordrer hun folk til å holde seg mest mulig hjemme.

— Det er de generelle smittevernsreglene som først og fremst gjelder, men de gjelder bare sterkere enn ellers. Nå er det viktig at vi holder trykket oppe. Denne dagen har jeg brukt mye av min tid på undervisning for spesifikke grupper. Det handler rett og slett om informasjon, og vi ser at alle deler av samfunnet har behov for mer kunnskap om hvorfor vi gjør det vi gjør og hvilke av tiltakene som har best effekt, forklarer Camilla Kvalø Smedtorp.

Powered by Labrador CMS