I sommer koster bussbillettene bare ti kroner

Arbeiderpartiet og Senterpartiet melder i en felles pressemelding onsdag ettermiddag at fylkestinget vedtok å gjeninnføre «sommerbuss for ti kroner»-initiativet.

Publisert Sist oppdatert

– Det betyr at du i praksis kan ta bussen for ti kroner fra Trysil i øst til Skjåk i vest. Vi ønsker at flere skal ha mulighet til å ta kollektivtransport, spesielt barn og unge. Under korona er det færre som bruker bussen, så dette er en dobbeltsatsing for å vise hvor nyttige bussene er, forklarer fungerende leder i Hovedutvalg for samferdsel, Sjur Strand (Ap).

I pressemeldingen sier han at befolkningen i Innlandet har mindre tilgang på kollektivtransport enn landsgjennomsnittet, i tillegg til at de også bruker tilbudene de har vesentlig mindre. Han sier det er behov for større satsinger på kollektive tilbud, som denne kampanjen, da han mener dette i stor grad vil hjelpe med å binde det nye fylket sammen.

I onsdagens budsjettvedtak satt fylkeskommunen av fem millioner kroner til kampanjen.

– Vi må legge inn tiltak for å få folk tilbake på bussen når samfunnet igjen kan åpnes mer opp, sier Sjur Strand.

Da Hedmark fylkeskommune innførte ti-kronersbillettene i løpet av sommeren 2019 ble det registrert 20.000 flere busspassasjerer i juni-måned enn i samme måned året før.

De to partiene forklarer i pressemeldingen at Innlandstrafikk valgte å ikke gjennomføre ti-kronerskampanjen i løpet av sommeren 2020 på grunn av den daværende koronasituasjonen.De skriver også at tilbudet er ment å gjelde i skolens sommerferieperiode, men at det enda ikke er avklart når tilbudet først blir tilgjengelig. Strand har tidligere fortalt Mitt Kongsvinger at de ønsker å se an koronasituasjonen nærmere sommeren før de setter en konkret startdato.

Powered by Labrador CMS