Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne.
Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne.

Nye anbefalinger for breddeidretten

Publisert

I en pressemelding onsdag viser Kongsvinger kommune til at regjeringen 19. februar la frem nye nasjonale anbefalinger og at Helsedirektoratet tirsdag kom med presiseringer for breddeidretten:

Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. De kan unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. For barn og unge kan ordinær treningsaktivitet internt i klubber, lag og foreninger derfor gjennomføres.

Barn og unge under 20 år kan delta i idrettsarrangementer som samler deltakere fra samme kommune. Innendørs kan det være inntil 50 personer på slike arrangementer. Utendørs er grensen 200, det inkluderer utøvere, trener, dommere og eventuelle tilskuere. Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det.

Arrangementer kan for eksempel være kamper, cuper, stevner og liknende, men ikke ordinær trening. Treningskamper uten publikum innenfor et idrettslag regnes ikke som arrangement.

Det er ikke bekreftet flere smittetilfeller i Kongsvinger siden søndag 21. februar. Totalt 163 smittede med Covid-19 siden 22.11.2020.

Powered by Labrador CMS