Kantor Berit Billingsø i Vinger menighet forbereder musikk- og kulturarrangementene i Vinger kirke i ukene før jul. Mye er usikkert, men det som faktisk er helt sikkert, er at kirken vil tilby fire gudstjenester på selve julaften.
Kantor Berit Billingsø i Vinger menighet forbereder musikk- og kulturarrangementene i Vinger kirke i ukene før jul. Mye er usikkert, men det som faktisk er helt sikkert, er at kirken vil tilby fire gudstjenester på selve julaften.

Julaften blir helt annerledes i år

Vinger kirke planlegger for en jul som vil være helt annerledes enn før. I år blir det flere og kortere julegudstjenester der vi kan delta både fysisk og digitalt.

Publisert Sist oppdatert

— Det er naturlig nok ingen ting som er helt spikret ennå, men vi planlegger for julegudstjenester som skal kunne passe for så mange som mulig. Smittevernstiltakene setter foreløpig veldig klare begrensninger for oss, og da må vi både tenke og handle annerledes enn før, sier kantor i Vinger menighet, Berit Billingsø.

Hun har ansvaret for musikk- og kulturformidlingen i Vinger kirke, og kjenner at dette er en ekstra utfordrende øvelse i disse dager.

— Vi må ta ting litt som det kommer, verken konserter eller andre musikalske innslag i tiden fram til jul er endelig avklart. Det er selvsagt ønskelig at vi kan ha flere enn 50 personer samtidig inne i vår flotte, store kirke, konstaterer kantoren.

Vinger kirke har plass til 400 personer, men med gjeldende smittevernregler ser det ut til at alle gudstjenester og konserter maksimalt kan ha 50 personer sittende i benkene.

Derfor har Vinger menighet allerede lagt planer for en alternativ og helt ny gjennomføring av årets gudstjenester på julaften i Vinger kirke.

— Vi legger opp til fire julegudstjenester denne gang, de tre første vil ha kortere varighet enn vanlig. Rundt regnet en halv time på hver, slik at vi rekker å få «vasket ned» kirken mellom hver gudstjeneste, opplyser Berit Billingsø.

Når de tre første er holdt på tidspunktene kl 12, kl 13 og kl 14.30 vil det bli en tradisjonell julegudstjeneste kl 16.

— Julaftens siste gudstjeneste vil vi også streame, slik at de som ønsker det kan se den hjemme i sin egen stue, røper kantoren.

Det er altså mulig å være til stede fysisk på alle de fire julegudstjenestene, med en begrensning på 50 personer på hver av dem. Vinger menighet legger også opp til påmelding til gudstjenestene på deres hjemmeside. Nærmere informasjon vil komme så snart hele programmet og alle funksjoner er på plass.

Powered by Labrador CMS