Nå kan man leie i andre etasje på Roveruds togstasjon.

Nå kan du bli din egen stasjonsmester

Bane Nor håper mange vil være interessert i å leie den gamle stasjonsmesterens leilighet i togstasjonen på Roverud. Men leietaker må uansett respektere at bygget er fredet.

Publisert Sist oppdatert

En togstasjon er som regel et sted hvor man oppholder seg i vente på et tog. På Roverud kan man nå flytte inn i den gamle stasjonsmesterens leilighet i andre etasje.

«Vi er nå på jakt etter vår nye «stasjonsmester(e)» som ønsker å bo i en ærverdig, og fredet bygning» skriver Bane Nor i leieannonsen

Gammelt, men ikke så gammelt

Selve Roverud stasjon er tegnet av Paul Armin Due, som regnes for å være Norges viktigste jernbanearkitekt.

Stasjonen ble åpnet av Kong Oscar II i 1895. Stasjonen med tilhørende bygg og uteområde ble fredet av Riksantikvaren i 2002. Selve leiligheten er derimot av det nyere slaget.

I annonsen kommer det frem at leiligheten i 2012 og 2013 ble oppgradert med nytt bad, kjøkken og ny maling. Badet fikk nytt dusjkabinett og ble oppmalt i desember 2020. Trapp ble malt og nytt belegg i gangen i første etasje ble også lagt i desember 2020.

Ikke sjelden

Det er ikke hver dag det melder seg en mulighet til å bosette seg på en togstasjon, men eiendomssjef i Bane Nor, Toril Dahl Hjelseth, sier at utleie av stasjonsmesterens leiligheter er vanlig landet over.

– Jeg håper jo så klart at det skal melde seg mange interesserte, sier hun til Mitt Kongsvinger.

Med et bruksareal på 195 kvadratmeter er det romslig å bosette seg på Roveruds togstasjon.

Annonsen ble lagt ut onsdag, og Hjelseth forteller at hun allerede er i dialog med flere.

Det er imidlertid ikke før etter visning at Bane Nor bestemmer seg for hvem de vil ha boende på stasjonen.

Må ta hensyn til at du bor i fredet bygg

Bane Nors leietaker kan like så godt være enslig, så vel som det kan være en småbarnsfamilie. Man må uansett respektere at bygget er fredet.

– Hva slags ansvar fører det med seg?

– Ikke noe utover at du må ta hensyn til at du bor i et fredet bygg. Man kan ikke begynne å skru ting inntil veggene uten at det er godkjent først, men det å henge opp et bilde skal gå bra, sier Hjelseth.

Leiekontrakten strekker seg over tre år, men om begge parter er fornøyde er det muligheter for å fornye leieforholdet, legger Hjelseth til.

Powered by Labrador CMS