Endelig står den nye ovnen der. 400 kilo er løftet opp på stativet. Nå gjenstår de siste tilkoblingene.

Endelig er den nye ovnen på plass

Hele høsten har gått med til å planlegge utvidelsen av Bakeriet i Øvrebyen. Mandag fikk de endelig den nye bakerovnen innenfor dørkarmene.

Publisert Sist oppdatert

Og det er nettopp disse dørkarmene det handler ganske mye om: For mens Henning Kjøk og hans medhjelpere i Kafé Bohem/Bakeriet i Øvrebyen har studert tegninger og mål på den nye bakerovnen før levering, ble det nettopp disse dørkarmene ved inngangen til bakeriet som var helt avgjørende for å få det nye «bakemonsteret» inn i hus.

Det vil si: Heller ikke å fjerne dørkarmene var nok, her måtte det sages, spikkes og kuttes enda litt mer. Til slutt fikk bakerovn-flyttemannskapet hele 0,5 centimeter på hver side – og da kunne den 400 kilo tunge ståldoningen endelig snike seg gjennom åpningen.

Det ser brutalt ut når man skal inn gjennom trange døråpninger. Men alt gikk veldig bra.

— Vi fikk heldigvis kjørt den på jekketralle nesten hele veien fra lastebilen, via trappa og inn i bakeriet. Men det ser jo brutalt ut, sier Henning Kjøk, og er ganske lattermild når han i ettertid ser på hele prosjektet.

Jekketralle er et godt hjelpemiddel.

Han innrømmer at det har vært mye spenning knyttet til å få denne viktige ovnen på plass.

Vel inne gikk det heldigvis greit å få løftet den solide innretningen opp på stativet. Der vil den stå nærmest til evig tid.

Det er viktig å ha nok av gode medarbeidere og hjelpere når 400 kilo skal finne sin plass i bakeriet.

— Dette gleder vi oss veldig til å ta i bruk, sier baker Patrick Smedstad.

Bohem-sjef Mari Søbye Østlid har overlatt regien for Bakeriet i Øvrebyen til bakeren og hans medhjelpere – blant dem en konditor med ferskt svennebrev.

— Denne ovnen gir oss mye større produksjon. Med dampfunksjon, innvendig snurring, og raskere steketid vil vi få varer som blir like jevnt stekt hver eneste gang. Generelt vil bakevarene holde høyere kvalitet. Nå kan vi for eksempel bruke begge de to «gamle» ovnene til brødbaking, mens denne nye vil håndtere gjærbakst og kaker i stor skala. Vi kan bake 20 brød mens vi lager 80 skolebrød samtidig. Håpet vårt er å få den nye ovnen i gang i løpet av uka, sier baker Patrick Smedstad, med en ganske så stor porsjon entusiasme.

Slik ser den ut - ovnen som skal gi helt andre hverdager i Bakeriet i Øvrebyen og for alle de sultne kundene.
Powered by Labrador CMS