Styret i Austmarka samfunnshus, her ved Jarl Harald Ramtjernåsen og Kine Johnsrud, opplever bygdas enorme giverglede.

Lokalsamfunnet går sammen for å bevare samfunnshuset

På få dager er det samlet inn over 200.000 kroner, som skal gå til restaurering av samfunnshuset etter vannskadene. Slik går lokalsamfunnet sammen for å bevare samfunnshuset.

Publisert Sist oppdatert

Styreleder i Austmarka samfunnshus Jarl Harald Ramtjernåsen opplyser til Mitt Kongsvinger tirsdag at de nærmer seg kroner 200.000 inn på konto.

Oppdateringen kommer fem dager etter at Mitt Kongsvinger skrev om hvordan fremtiden til Austmarka samfunnshus står i fare. Vegger og gulv er fjernet etter en omfattende vannlekkasje i samfunnshuset i vinter.

Forsikringsselskapet dekker ikke hele skadesummen på grunn av gamle rør og råte, og samfunnshuset manglet forrige uke 280.000 kroner til å starte renoveringen.

Ramtjernåsen opplyser at det er kommet inn bidrag fra velforeningene rundt omkring på Austmarka, lokale næringsdrivende og privatpersoner.

Det er offentlig kjent at Austmarka Musikkorps, Austmarka vel, Tussevangen vel, Skogens vel og Brødbøl vel har støttet innsamlingen.

Holder støttekonsert lørdag

— Vi er rørt over hvor stor givergleden er, alle vil hjelpe storstua i bygda til å bli slik den var, sier Ramtjernåsen.

Det er også opprettet en spleis i regi av Iren Calrstrøm, leder av Finnskogen Natur- og kulturpark. Til tirsdag er det kommet inn over 20.000 kroner også her.

Hele lokalsamfunnet er med og bidrar der de kan: Ved Joker Austmarka er det hengt opp en boks på pantemaskinen, slik at de som ønsker kan skjenke deres pant til Austmarka samfunnshus.

Til lørdagen arrangerer Søndre Finnskogen Spellemannslag og Sangria, som for øvrig har sine øvingslokaler i kjelleren på samfunnshuset, støttekonsert utenfor Joker'n. Der stiller også Austmarka samfunnshus med servering av kaffe og «noe attåt».

Mens fremtiden for noen dager så mørk ut for samfunnshuset, ser lokalsamfunnet nå heller frem til gjenåpningen av hele bygdas storstue.

Austmarka samfunnshus brukes av hele bygda: som barn- og ungdomsklubb, av kor og musikanter til øvingslokaler, det spilles teater her, arrangeres konserter og for andre sosiale tilstelninger.

Vegger og gulv i samfunnshuset er fjernet etter en omfattende vannlekkasje. I vinter rant det vann gjennom kjøkkenveggen, videre fosset det mellom sjiktene i gulvet og ned til kjelleren, som var helt dekket med vann: 100.000 liter i vann.
Powered by Labrador CMS