Kongsvinger kommune ved Andreas Fuglum (t.v.) og Innlandet fylkeskommune ved Arne Skybak på befaring i krysset Eidemsgate/Parkvegen midt i Kongsvinger sentrum. Her skjer det uvanlig mange hendelser.
Kongsvinger kommune ved Andreas Fuglum (t.v.) og Innlandet fylkeskommune ved Arne Skybak på befaring i krysset Eidemsgate/Parkvegen midt i Kongsvinger sentrum. Her skjer det uvanlig mange hendelser.

Ser på både små og store tiltak

I morgentimene fredag brukte fagfolk fra Kongsvinger kommune og Innlandet fylkeskommune tid på å observere trafikken i krysset Eidemsgate/Parkvegen midt i sentrum. I tillegg ble det første forbedringstiltaket gjort.

Publisert Sist oppdatert

— Det er jo bare et lite skritt i riktig retning, konstaterer Arne Skybak, trafikksikkerhetskoordinator i Innlandet fylkeskommune.

Han får vridd skiltet som opphever forkjørsretten i Parkvegen på plass igjen. Det var ikke synlig for bilistene slik det sto på veien inn i det famøse krysset.

— Dette har nok ingen stor effekt, men er bare et eksempel på at vi må se på både små og større tiltak for å komme i mål med et bedre fungerende kryss. Slik det er nå, kan vi ikke ha det. Vårt mål er at trafikken skal gli fint, og at det ikke oppstår verken hendelser eller ulykker, fastslår han.

Nettopp derfor brukte han morgentimene sammen med rådgiver Andreas Fuglum fra Kongsvinger kommune på å observere trafikken, hvordan bilistene håndterte disse hverdagslige utfordringene med å svinge av og på en forkjørsvei.

— Vi vet av erfaring at det er en spesiell utfordring når et kryss har fire armer. I utgangspunktet er ikke dette slike kryss vi ønsker å bygge, men her ble det i sin tid valgt fordi det er oversiktlig og det er lav fart, opplyser Skybak.

— Vi har forsøkt å bygge et best mulig fungerende kryss i forhold til omgivelsene. Det har vært mange ulike hensyn å ta i planleggingen, samtidig må vi helt klart ta med oss alle hendelsene. Vi kan ikke si at dette krysset fungerer godt nok, sier Andreas Fuglum.

De to representantene bruker mesteparten av fredagen på å oppsummere inntrykkene og observasjonene, i tillegg til å holde et teamsmøte med flere kolleger for å legge en kortsiktig plan og fordele videre oppgaver.

— Vi må nok i første omgang tenke at vi skal hjelpe folk til å gjøre færre feil i dette krysset. Da må vi se på hvilke enkle tiltak dette kan dreie seg om. At det blir noen store ombygginger av krysset, ser jeg på som ganske uaktuelt, sier Arne Skybak.

Det kan være nye tiltak på plass i krysset allerede i løpet av vinteren.

Powered by Labrador CMS