En mann er frifunnet for vold mot sin fraseparerte kone.

Frifunnet for vold mot sin tidligere kone

En mann i 40-årene er frifunnet for vold mot sin fraseparerte kone. Tingretten mener det hefter tvil ved fornærmedes forklaring.

Publisert Sist oppdatert

Saken ble opprinnelig etterforsket som mishandling i nære relasjoner, men ble henlagt på bevisets stilling. Henleggelsen ble påklaget av fornærmede, og henleggelsen ble omgjort ved at det ble tatt ut tiltale for forholdet. Tiltalte har hele veien nektet straffeskyld.

Tiltalte og fornærmede var separerte, men bodde fortsatt sammen og dro på turer sammen på tidspunktet volden skulle ha skjedd. Mannen var tiltalt for blant annet å ha lugget og slått henne, presset en stokk mot halsen hennes, satt en teip over munnen og teipet sammen hendende hennes.

Både tiltalte og fornærmede har forklart at det oppsto en fysisk konfrontasjon en tidlig vårdag i 2019. Mens tiltalte hevdet å ha slått med en pute i selvforsvar, mente fornærmede at det var sjalusi som lå bak volden fra sin tidligere ektemann.

Retten har kommet frem til at det foreligger rimelig tvil om tiltaltes straffeskyld, og at han dermed må frifinnes. Tingretten påpeker at de ikke fester lit til tiltaltes forklaring. De mener den fremgår som bagatelliserende, tilpasset og lite troverdig. Retten finner fornærmedes forklaring som motstridende på sentrale punkter, og at dette ikke fremstår troverdig.

Retten har på bakgrunn av vitneforklaringer og det som fremkom i retten frifunnet tiltalte.

Powered by Labrador CMS