Ole Petter Vibekken håper på å sette i gang Petit Prix igjen denne sensommeren.

Vil ha tilbake Petit Prix til byen

Glåmdal Sykleklubb hadde ikke noe Petit Prix i fjor, men i år vil de ha tilbake det populære sykkelrittet for barn og unge.

Publisert

I den forbindelse har Glåmdal Sykleklubb, signert rittleder Ole Petter Vibekken, henvendt seg til kommunen.

Arrangementet skal etter planen rulle og gå 21. og 22. august. Ikke alle etappene skal foregå på Kongsvinger. Første etappe vil være en tempoetappe fra Slobrua, mens den andre vil finne sted på Tråstad samme dag.

Tredje etappe 22. august går rundevis fra Roverud til Brandval, og så sørover mot Kongsvinger, med målgang på festningen.

Petit Prix er for barn og unge fra 6 til 16 år, hvor det deles opp i klasser etter alder. Arrangementet er en blåkopi av tidligere år, så dette har Vibekken stor tro på at skal gå i orden.

– I fjor var vi såpass usikre på om det ble sesong, så vi arrangerte ikke løp. I år er vi såpass sikre at vi kjører på. Jeg tenker at det blir veldig bra, sier Vibekken.

I løpet av mai tror han det meste av godkjenning er klart. Hva gjelder smittevern, trekker han også frem sykkel som en koronavennlig idrett med lite nærkontakt. Han forteller at det er litt jobb for å få på plass et arrangement.

– Men det er ikke sånn at vi sperrer av veier, som ved store arrangementer, sier Vibekken.

Powered by Labrador CMS