Debatt

Illustrasjon hotell i byparken.
Illustrasjon hotell i byparken.

Sentrumshotell – det er nå det gjelder

Dagfinn Sve

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Er det bare å sjekke inn på sentrumshotellet, som kommentatoren i MittKongsvinger skriver? Ja, vi kan håpe det, men det er avgjørende at politikerne sier ja til planene. Det skulle ikke være noe i veien for å si ja nå. Til og med administrasjonen i kommunen sier at dette er noe som anbefales både økonomisk og faglig. De innsigelsene som har kommet til planen, og som har blitt presentert i lokale medier, er ikke større enn at de løses.

Når politikerne skal si ja eller nei, kommer argumentene om at hotellet kan legges et annet sted. Det kan det kanskje, men det finnes ikke planer for hotell et annet sted. Utbyggingen på Jernbaneplassen blir nevnt, men her er planene bare på idestadiet. Planene rundt Vinger hotell var så luftige at hverken investorer eller initiativtakere ønsket at de skulle publiseres. Det unike med det foreslåtte hotellet i utkanten av Byparken, er koblingen til Rådhusteateret. Det vil gi Kongsvinger et unikt kulturkvartal med godt tilrettelagte fasiliteter. Rådhusteatret frigjøres til andre tilbud enn kino, kinotilbudet økes, og en ny konferansesal vil være et nytt tilskudd til kulturlokalene. Dersom en også gjør kinosalene noe mer fleksible utover bare å være kinosal, da blir dette veldig flott. En utbygging av bare hotell uten kulturdelen, må ikke være noe alternativ. Sist, men ikke minst, vil de nye planene gi ny giv for Byparken. Parken blir mer tilgjengelig og vil bli brukt i langt større grad enn i dag.

Til syvende og sist handler politikk om å prioritere, men det handler også om å gripe de sjansene og tilbudene som ligger foran oss. Tør en minne om E16-saken der politikerne har prioritert seg så langt bort at det mest sannsynlig ikke blir noen veg på mange mange år. La det ikke bli slik med sentrumshotellet.

Powered by Labrador CMS