Debatt

Seniorsenteret har blitt en arena hvor eldre kan delta i ulike aktiviteter, skriver Hans Reum, leder for Seniorsenteret i Kongsvinger kommune. Bildet er fra åpningen av senteret i august 2022..

Seniorsenteret i Kongsvinger kommune, en «ungdomsklubb for eldre»

Hans Reum

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Leder-Seniorsenteret i Kongsvinger kommune 

Seniorsenteret i Kongsvinger kommune har siden etableringen i august 2022 vært en arena hvor seniorer kan delta i ulike aktiviteter. Her får du lunsj til en billig penge servert av frivillige og service- innstilte hjelpere.

Aktivitetstilbudene har i hele perioden vært økende og vi i styret sammen med seniorkoordinator er tilfreds med driften hittil. Det er utarbeidet en evalueringsrapport for første driftsår og vårt inntrykk er at avdelingen for Helse og Mestring sammen med administrasjonen og de folkevalgte er godt fornøyd med det arbeidet som hittil er gjort.

Når ventilasjon- og akustikk forholdene er løst, vil arbeidet i stor grad baseres på å markedsføre Seniorsenteret.

Åpning flere dager i uken, tiltrekke seg seniorer fra utkantstrøkene, inkludere flere lag- og foreninger og ikke minst søke om midler for å få en bærekraftig økonomi. Vi vil selvfølgelig underveis møte på utfordringer – ikke minst å få flere seniorer til å hjelpe til på frivillig basis. Som en kuriositet kan nevnes at et samarbeide med ungdommene som skal lære oss data med fokus på gaming er under etablering. Et tiltak som skal vare hver mandag fram til sommeren 2024. Vi kan med dette si at Seniorsenteret er en «ungdomsklubb for eldre.» Vi gleder oss.

Seniorsenteret skal være en sosial møteplass til gavn for seniorer i hele Kongsvinger kommune. Hensikten ved å bevilge midler til et slik tiltak, er at det skal gi økt sosial tilhørighet, forbedret livskvalitet, forsinke sykdomsutviklingen og at vi kan få en lengere og bedre tilværelse hjemme og i de omgivelsene vi er kjent med.

Informasjon om møter, aktiviteter etc. vil bli behørig omtalt på vår facebook side samt på oppslagstavla på Seniorsenteret. Styret og seniorkoordinator benytter også denne anledningen til å ønske alle en god jul og vi ser fram til økt aktivitet og at enda flere seniorer i hele kommunen tar Seniorsenteret i bruk i 2024.

Powered by Labrador CMS