Arrangerer regionalt rebusløp

I mai kan du kaste deg i bilen og bli med på det nye, regionsdekkende rebusløpet; «1927».

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært noen sånne rebuser i distriktet før, men ingen i nyere tid. Konseptet er velprøvd, men det er første gang det arrangeres noe sånt i vår regi, forteller Stian Fossum. Han og kona Charlotte er de som står bak det nye rebusløpet.

Ekteparet har satt seg et mål om å ha mellom åtte og tolv rebusposter fordelt rundt i de seks kommune i Kongsvingerregionen. I hovedsak vil postene bestå av typiske rebusoppgaver, der deltakerne skal finne frem til ett svarord for hver post, potensielt med noen ekstraoppgaver på et par av postene også.

Rebusoppgavene kommer ikke til å ha ett overordnet fellestema, men Fossum sier noen av dem trolig vil basere seg på lokale faktorer og markører.

– Ideen er egentlig konas, vi var ute på en søndagstur og hun foreslo det mens vi pratet. Det hele kom nok av at vi liker å kjøre bil, reise på turer og gjøre sånne rebuser. Vi vil jo gjøre dette litt for å også promotere regionen vår, så vi har med oss Visit Kongsvingerregionen og Byen Vår på laget, og noen andre aktører skal også være med, forteller han.

Navnet på rebusløpet er «1927-løpet». Dette er en homage til løpet mellom Kongsvinger og Elverum som KNA Kongsvinger arrangerte i 1927, ett år etter at organisasjonen først ble etablert.

Godt spredt

– Mange bruker nok bilen og jeg vet det kommer noen som skal bruke motorsykler. Det går kanskje an å gjennomføre på tråsykkel hvis man vil prøve det, men til fots kommer det nok til å ta lang tid. Vi skal jo innom seks kommuner, sier Fossum.

Siden postene skal spres utover hele regionen oppfordrer arrangørene folk til å sette av mesteparten av dagen dersom de ønsker å være med. Av hensyn til smittesikkerhet har de satt en grense på maks 100 deltakerlag, siden noen av postene kommer til å være bemannet.

Ekteparet begynte å ta imot påmeldinger til rebusløpet lørdag morgen, og sier på ettermiddagen samme dag at det er rundt 30 lag som allerede har meldt seg på. Løpet arrangeres den 22. mai og det koster 100 kroner å delta i.

Powered by Labrador CMS