Butikker i Kongsvinger ble i svindlet med et stjålet kort. Nå må paret som er tiltalt i saken møte i retten.

Misbrukte stjålet debetkort for nærmere 200.000 kroner

En mann og en kvinne klarte urettmessig å skaffe seg et betalingskort med tilhørende kode. På fire steder, deriblant i Kongsvinger, tappet de kortet for varer og tjenester verdt 187.364 kroner.

Publisert

Det var på høsten i 2016 at paret dro det stjålne betalingskortet i Kongsvinger. Nå må de svare for både denne svindelen og andre forhold i tingretten.

Mannen er i første halvdel av 50-årene og kvinnen er i slutten av 40-årene.

Påtalemyndigheten har tiltalt paret for ha stjålet et brev med debetkortet og et brev med pin-koden i en postkasse i Oslo. Subsidiært tar påtalemyndigheten høyde for at de tiltalte mottok kortet og koden fra noen andre, som utbytte fra en straffbar handling.

I dagene etter postkassetyveriet mener påtalemyndigheten at paret turnerte innom både Asker, Skedsmo og Kongsvinger med det stjålne kortet. Til sammen ble kontoen til kortets opprinnelige eier, i løpet av få dager, tappet for hele 187.364. I tiltalebeslutningen går det ikke frem hvilke forretninger i Kongsvinger som ble utsatt for kort-svindlerne, og heller ikke hvor stor andel av totalbeløpet korteieren ble svindlet for i kommunen.

Paret er i tillegg tiltalt for å ha skaffet seg et annet stjålet betalingskort. Dette skal være brukt til kjøp av varer og tjenester verdt 45.118 kroner i Oslo og Charlottenberg. Kvinnen er også tiltalt for å ha oppbevart to gram amfetamin hjemme hos seg selv, og for uberettiget å ha tatt seg inn i kontorlokalene hos NAV hvor hun etterpå måtte pågripes av politiet.

Powered by Labrador CMS