Vedtok ekstraordinært veimøte om E16 i kommunestyret

Beslutningsprosessen for planlegging av en ny E16 setter mye av dagsorden for lokalpolitikerne for tiden. Onsdag vedtok Formannskapet at det skal avholdes et ekstraordinært kommunestyremøte med tema E16. Den neste viktige dagen for den videre prosessen i E16-saken er 29.april der styringsgruppa bestående av ordførerne i de involverte skal avgjøre hvilke av de foreslåtte traseene som skal utredes videre.

Ordfører Margareth Haarr ba sitt eget Formannskap om råd til framdriften i saken, og om det burde innkalles til et eget Kommunestyre-møte i saken for å gi ordføreren mandat og råd før det avgjørende styremøte.

– De andre kommunene involvert synes å planlegge for et eget kommunestyremøte, og jeg mener vi bør vurdere det samme, mente ordføreren.

Kjell Arne Hansen (FrP) var raskt ute og roste ordførerens initiativ.

– Dette er den viktigste saken vi skal behandle i denne perioden, så en forankring i hele Kommunestyret er viktig, mente Hansen.

Varaordfører Eli Wathne (H) støttet Hansen;

– Dette handler om forankring og deltagelse for alle politikerne i denne prosessen, sa Wathne og fikk også støtte fra Elin Såheim Bjørkli (Ap). Dermed blir det et eget E16-møte i Kommunestyret 26. eller 27.april. Før det møtet skal E16 behandles i et felles Formannskapsmøte med alle kommunene den 19.april, før Formannskapet i Kongsvinger følger opp med et eget møte uten deltagelse fra Nye Veier dagen etter.

Powered by Labrador CMS