Debatt

Manglende strømstøtte

Øyvind Randmæl-Warpe, Gruppeleder Kongsvinger Høyre

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Vi har sammen kommet oss gjennom en pandemi. En pandemi vi vet har rammet barn og unge ekstra hardt fordi hjemmeundervisning og egentrening ikke erstatter skole og organiserte fritidsaktiviteter. Nå kan høye strømpriser bety at mange barn og unge nok en gang mister fritidsaktiviteter på ubestemt tid.

I Kongsvinger er mange under 19 foreløpig skjermet fordi lag og foreninger får benytte kommunens anlegg gratis. I tillegg har kommunen en kontingentkasse for å sikre alle barn muligheten til å delta på en fritidsaktivitet. Den vil ikke nå langt dersom manglende strømstøtteordninger for næringslivet fører til permitteringer og oppsigelser.

Samtidig er det også lag og foreninger som ikke kan bruke kommunens anlegg, som sliter med strømregningene nå. Min frykt er at tilbud blir dyrere slik at flere ikke har råd til aktiviteter, eller at tilbud forsvinner fordi strømregningen blir for høy.

Høyre har foreslått i flere måneder at man må gi en støtte til små bedrifter. Regjeringen har «fulgt saken nøye» for lenge nå. Om noen dager møtes Stortinget for å diskutere utfordringene, men næringslivet og frivilligheten har strømregninger som må betales nå. De har ikke råd til å vente, og vi har ikke flere tilbud å miste.

Kjære regjering, kjære stortingspolitikere. Staten tjener gode penger på strømprisene. Kanaliser de tilbake til næringslivet, frivilligheten og til lokalsamfunnene. Så beholder vi arbeidsplasser for de voksne og aktivitetstilbudet til barna.

Powered by Labrador CMS