Engasjerende fra en lokal kjenning

Publisert Sist oppdatert

Lange, mørke høstkvelder, som har glidd over i en slags forlenget høst eller juksevinter, innbyr til pledd, kakao og godt lesestoff. I tillegg så kommer jula som vanlig veldig plutselig på mange av oss, og da er det greit å ha noen ekstra idéer til julegaver, både til andre og seg selv.

Mitt Kongsvinger har satt seg ned med noe av utvalget fra det lokale bordet, med velvilje og gode råd fra Norli på Kongssenteret, og kanskje du finner akkurat DEN boken du tenker er glimrende.

BOKTIPS

LORENTZ MOE

«I Skyggen av Korset »

130 sider

Karenus Forlag

Vi starter med en gammel kjenning for de fleste, nemlig Lorentz Moe og hans femte bok på sitt eget Karenus Forlag, nemlig «I Skyggen av Korset».

Det er lett å la seg lure ved første øyekast her, da dette rent visuelt er en lettvekter, med paperback, stort format og en meget leservennlig typografisk mal, og unnagjort på drøye 130 sider.

Men innholdet er på ingen måte så simpelt.

Her får filosofen og religionskritikeren Moe fritt spillerom for sine tidvis svært krevende tankeflukter, og den skal være vel bevandret i religion, historie og filosofi den som klarer å følge Lorentz Moe fra perm til perm her.

Men den notoriske (med positivt fortegn) læreren, underholderen og radiomannen preger det hele med en ydmykhet, folkelighet og ikke minst herlig nostalgi som gjør at jeg som leser i hvert fall føler jeg kommer tett på Lorentz Moe gjennom boken, og det er like mye forfatteren som hans filosofiske og undrende satser som gjør boka til god og engasjerende lesing.

Om jeg skal beskrive boka veldig kort, så er det en slags selvbiografisk oppgavebok i filosofi og religion, eller rettere sagt; å stille spørsmål ved sistnevnte.

Lorentz blir omtalt bak på omslaget som periodevis kontroversiell, men jeg tror nok 2020 ikke vil finne dette veldig kontroversielt, men tvert imot motta mye anerkjennelse fra leseren.

Dette er boka til din litt frika svigerdatter, eller hippieonkelen, eller rett og slett noen du kjenner som er glad i å utfordre seg selv og våre sedvanlige tankesett.

Powered by Labrador CMS