KULTURSTREIF:

Øivind Roos og Even Finsrud har denne uken besøk av ukrainske Elena Abessinova.

Ukrainske Elena snakker om krig og kunst

Ukrainske Elena Abessinova snakker om kunst og krig i ukens Kultursteif. For anledningen vikarierer også Even Finsrud for Lars Ovlien.

Publisert

Kulturstreif med Roos og Ovlien er i denne uka Kulturstreif med Roos og Finsrud. Even og Øivind har tøyset sammen i over 50 år, og hadde sine første ytterst lokale radiosendinger i klasserommet på barneskolen.

Men alvoret kommer fort i dagen når kunstneren Elene Abessinova kommer med sine refleksjoner om krigen i hjemlandet Ukraina.

Krig og kunst er nært knyttet sammen, men Elenas bilder sprudler av fred, livsglede og energi. Sterke meldinger fra en engasjert kunstner, som blant annet kan beskues på Kongsvinger bibliotek, og for tida med egen utstilling i Kunstbanken på Hamar.

Even forteller også litt av den rørende historien om Dr. Bekkens første piano, og du får siste nytt om hva som rører seg i kulturlivet i Kongsvinger. Blant annet at Kristian Valen må avlyse lørdag på grunn av korona, du får vite hvilke priser som skal deles ut på Glommasvingen janitsjars jubileumskonsert, og ikke minst når det blir avduking av Dag Skedsmos nye skulptur i Glommengata.

God lytting, dog uten ekte munnspill. Men Herr Finsruds munnspillimitasjon på slutten får duge.

Powered by Labrador CMS