Langelandhjemmet er klare til å starte vaksinering av sine beboere. Totalt er det 65 pasienter på Langelandhjemmet som ønsker å ta koronavaksine.

Torsdag starter vaksinasjonen i Kongsvinger

Det ble endringer i vaksineplanene etter at sykehjemsbeboere fikk påvist koronasmitte. Beboere ved Langelandhjemmet og Roverudhjemmet er de første som blir vaksinert.

Publisert Sist oppdatert

Den første uka i januar setter kommunen 75 vaksinedoser. I tråd med nasjonale retningslinjer er det sykehjemsbeboere som vaksineres først.

Torsdag starter vaksineringen i Kongsvinger på Langelandhjemmet og Roverudhjemmet.

— Det blir litt endringer i planene underveis, og det må vi regne med så lenge det er en pågående smitte i befolkningen, sier vaksinekoordinator Linda Langfoss Utgård til Mitt Kongsvinger.

Også noen beboere ved Roverudhjemmet får første dose med koronavaksine denne uken.

Etter planen skulle kommunen begynne vaksineringen på Langelandhjemmet og Skyrud demenssenter.

— På grunn av smittetilfeller og følgelig karantene knyttet til dette, får vi ikke gjort det. Nå vaksineres beboere på Langelandhjemmet som har takket ja, og som ikke er i karantene, samt et utvalg beboere på Roverudhjemmet.

Linda Langfoss Utgård opplyser om at kommunen på denne måten får brukt opp alle 75 dosene på sykehjemsbeboere. Etter planen får kommunen 70 nye doser neste uke.

Helsesykepleier Linda Langfoss Utgård er kommunens vaksinekoordinator

Forrige uke ble en beboer på Roverudhjemmet og en beboer på Langelandhjemmet bekreftet koronasmittet. Onsdag ettermiddag opplyser Kongsvinger kommune i en pressemelding om at det innføres besøkstopp ved alle sykehjem i Kongsvinger fram til 18. januar.

Folkehelseinstituttet råder om å vente med å vaksinere personer i karantene.

I samarbeid med vaksinekoordinator og kommuneoverlege er det de ansatte på sykehjemmene som står for vaksineringen. Dette gjør det noe enklere logistikkmessig. Koronavaksinen Comirnaty fra BioNTech og Pfizer krever likevel mer logistikk enn andre vaksiner, forklarte Linda Langfoss Utgård til Mitt Kongsvinger forrige uke.

Godt samarbeid inn til institusjonene

— Vi er så glade for å starte opp vaksinasjon i morgen, og opplever at også pasientene setter stor pris på det. Vaksineringen er godt planlagt og har trygge rammer, sier enhetsleder ved Langelandhjemmet, Renate Mikkelsen.

Enhetsleder på Langelandhjemmet, Renate Mikkelsen mener det oppleves som trygt for pasienter å bli vaksinert av ansatte de kjenner.

— Torsdag vil de pasientene som ønsker å ta koronavaksine, og som ikke er i karantene, få det. Totalt er det 65 pasienter på Langelandhjemmet som ønsker vaksine, opplyser hun.

Det skal gå 21 dager mellom første og andre dose, og vaksineringen organiseres på samme måte neste runde, opplyser Mikkelsen.

Linda Langfoss Utgård sier at vaksiner for andre dose vil bli levert til kommunen på et tidspunkt som passer med dette, med mindre det er forsinkelser i leveransen eller FHI kommer med andre prioriteringer.

— Vi har et godt samarbeid med vaksinekoordinator og kommuneoverlege, med god kommunikasjon og veiledning, sier Renate Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS