Fem bruksforbud etter statlig kontroll

Statens vegvesen utførte en mobilkontroll langs veiene i Kongsvinger, Sør-Odal og Nord-Odal på tirsdag. Der kontrollerte de lette- og tunge kjøretøy, og så også på bilbeltebruk.

I sin rapport skriver vegvesenet at de i alt observerte femti tilfeller av bilbeltebruk og ingen tilfeller av manglende bilbelte. Det ble gjennomført kontroll av fem lette- og fem tunge kjøretøy, der det totalt ble ilagt tre bruksforbud.

To av disse tre forbudene ble ilagt en lastebilsjåfør som ble stoppet ved Norsenga. Sjåføren fikk det ene forbud for å ikke ha fulgt et tre måneder gammelt skriftlig pålegg om å skifte frontrute, da sprekker i ruta hindret sikten over veien.

Det andre forbudet fikk sjåføren for manglende dokumentasjon for semitrailer-tilhengeren vedkommende fraktet. Sjåføren ble også ilagt vognkortgebyr på 500 kroner for dette forholdet.

Denne sjåføren skal ha klart å oppdrive dokumentasjon fra tilhengereier etter kontrollen og ble sendt videre til nærmeste verksted for å få byttet frontrute. Forbudene opphører og sjåføren har lov til å kjøre videre igjen når dette er gjort.

Det tredje forbudet ble ilagt en annen lastebilsjåfør i Nord-Odal som kjørte med usikret last, noe som ble rettet opp på stedet etter kontrollen.

Onsdag var det ny kontroll på Stømner. Fem av 20 tunge kjøretøy ble kontrollert. Da ble det forelagt to kjøreforbund. Ett for overlastet tømmervogntog, som ble et gebyr på 11.450 kroner. Det ble også bruksforbud for manglende lastsikring på trekkbilen og teknisk mangellapp på tilhenger grunnet for mange ekstra baklys, som er maks 12.

Det ble bruksforbud på modulvogntog. Trekkvognens aktuelle totalvekt var for lett i henhold til aktuell totalvekt på tilhengerne.

Begge var norske transportører onsdag.

Powered by Labrador CMS