— Vintersyklingen gir meg masse energi som jeg trenger i jobben min, sier Nina Haldorsson (47). Hun lar seg ikke stoppe av vær, vind og kulde. Syklingen er blitt et hverdagslig innslag.

— Det viktigste er piggdekk

Publisert Sist oppdatert

Hun er én av stadig flere over hele landet som velger å bruke sykkelen gjennom hele vinteren. Vintersyklistene lar seg ikke stoppe av verken dårlig vær eller kulde. De har bare bestemt seg for å bruke sykkel. Punktum.

— Det går ikke an å tenke på at det er vått eller for kaldt hvis du skal sykle om vinteren. Du må bestemme deg, og gjennomføre planen. Hvis du skal ut en vinterdag så må du ansett kle deg, og det krever faktisk minimalt med ekstra innsats for at du skal bli klar for en sykkeltur, sier Nina.

Så sant det ikke er noen oppdrag som krever skyssing av barn, så ser du 47-åringen på vei til jobb gjennom Kongsvingers gater litt før klokka sju hver morgen.

Utstyr er viktig når man skal vintersykle. Skjermer foran og bak, godt med lys både foran og bak, i tillegg til det mest opplagte - nemlig piggdekk.

— Dette gir meg en perfekt start på dagen. Mye frisk luft, en liten styrkeprøve, en slags mestring og en god følelse av velvære resten av dagen. Jeg har energi til å gi mye mer i min jobb, fortsetter Nina, som er pedagogisk leder i FUS Puttara barnehage.

Hun er opptatt av å gjøre denne typen sykling så lite komplisert som mulig.

— Hvis du har en sykkel, kan den fint brukes. Det er bare snakk om å legge om til piggdekk. I tillegg har jeg investert i godt lys både foran og bak. Mørketida er det viktig å ta hensyn til, mener Nina.

Nærmest selvsagt sykler hun med refleksvest – om det er mørkt eller lyst.

— Så er det bare å finne fram lue, gode vindvotter og alminnelige vinterklær. Du vil bli overrasket over hvor deilig det er, gliser Nina og kaster seg på sykkelen.

Powered by Labrador CMS