Bente Otterdal Møller er fortvilet over at det har tatt tre år å få naboen til å rydde opp, uten at noe er skjedd.

Har klaget på rot i tre år: – Så ille at noen naboer vurderer å flytte

I tre år har Bente Otterdahl Møller og hennes naboer forsøkt med kommunens hjelp å få ryddet opp i nabolaget ved Ole R. Gjemsvei uten å nå fram.

Publisert

Naboene har sett seg lei av at kommunen ikke får gjort noe med et skjemmende nabolag i så lang tid. Bente Otterdahl Møller har sammen med enkelte av naboene i Ole R Gjemsvei dannet et interimstyre. De har gang på gang forsøkt å nå fram til å få kommunal hjelp til å få ryddet opp i en eiendom de mener ser mer ut som en søppelplass enn en sentrums-enebolig.

Gjentatte henvendelser i brev, e-post og personlig frammøte har ikke hjulpet på tre år.

– De senere årene har mange av de som har kjøpt seg bolig i dette nabolaget investert i å oppgradere hus og hage. Det hjelper jo lite så lenge en bolig får benyttes som avfallsplass og oppstilling av gamle bilvrak og bildekk. I tillegg gror tomten igjen med buskas som får gro fritt uten at noen bryr seg. Så ille er det blitt at noen naboer sier de har vurdert å flytte i fortvilelse over hvordan det ser ut i nabolaget, sier Otterdahl Møller.

– Jeg forstår ikke at kommunen aksepterer at noen får la dette pågå i årevis uten at noe skjer. Dette er en søppelplass alle som kommer kjørende inn i sentrum får se. Ikke akkurat noen god reklame for hvordan vi vil ha det i denne byen, mener en oppgitt Otterdahl Møller.

Av kommunens postlister går det fram at kommunen har gjort noen forsøk på å ta affære mot forsøplingen. Noe søppel er sågar blitt fjernet, men nedrivning av et gjerde med bruk av en ulovlig innkjøring og noen bilvrak og bildekk er forblitt uendret.

I sitt siste purrebrev gir kommunen eiendomsbesitteren nok en ny frist, denne gang til mai neste år, for å få eiendommen i orden igjen.

For naboene til eiendommen midt i bysenteret er det forunderlig at en slik sak kan få pågå så lenge uten at kommunen får orden på forholdene.

Mitt Kongsvinger har forsøkt å nå grunneier i forbindelse med saken, men har så langt ikke fått svar på henvendelsen. Heller ikke Kongsvinger kommune har besvart våre henvendelser i saken.

Powered by Labrador CMS