Over tusen korona-vaksinasjoner

Publisert

Frem til 9. februar er det satt over tusen koronavaksiner i Kongsvinger. Det viser oppdaterte tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK.

Blant de vaksinerte har 869 personer fått 1. dose og 214 personer har fått 2. dose med koronavaksine. Det kan være noe forsinkelser i vaksinasjonsregistreringen.

Mandag meldte Folkehelseinstituttet at det er satt over 200.000 koronavaksiner i Norge.

Kongsvinger har sin første gruppe med ferdigvaksinerte pasienter, og har satt andre dose med vaksine hos sykehjemsbeboere. Full effekt av vaksinen oppnås en uke etter andre dose. Kommunen er i gang med vaksineringen av prioriteringsgruppe 2 (innbyggere over 85 år og utvalgte helsepersonellgrupper).

Kongsvinger kommune følger myndighetenes anbefalinger for hvem som tilbys vaksine og når: Se prioriteringslisten til Folkehelseinstituttet her.

Neste uke tas Holthallen i bruk til vaksinering. Innbyggerne vil bli varslet når de kan ta kontakt for å bestille seg time til vaksinering.

Kongsvinger kommune oppfordrer alle innbyggere over 18 år til å registrere seg digitalt for vaksinering. Kommunen gjør oppmerksom på at det kan ta lang tid fra registrering til varsel om at du kan bestille time. Dette avhenger av hvor mange vaksinedoser Kongsvinger får, og når disse kommer. Slik situasjonen er nå får kommunen vite dette 1-2 uker i forkant.

Vaksinasjonen i Kongsvinger startet 7. januar på Langelandhjemmet og Roverudhjemmet med Thora Marit som fikk den første vaksinen i Kongsvinger.

Powered by Labrador CMS