Bilde fra fjorårets konsert. Årets allsang på festningen vil inneholde norske viser, musikaler og danseband.
Bilde fra fjorårets konsert. Årets allsang på festningen vil inneholde norske viser, musikaler og danseband.

Ny runde med allsang på festningen

Arrangørene Lars Ovlien og Øivind Roos gleder seg til å gjenta fjorårets kultursuksess. I juni blir det konserter på festningen to helger på rad.

Publisert Sist oppdatert

Konsertene arrangeres 12. og 13. juni og 19. og 20. juni. Konsertene på søndagene vil også bli direkte strømmet på nettet. Lørdagenes konserter sendes 27. juni og 4. juli.

I fjor ble konsertene holdt i Kommandantens hage på festningen. I år flyttes det til området bak Slaveriet, hvor det er bedre plass. Arrangørene anslår at det vil være lov å ha to hundre publikummere på utendørskonserter i sommer, slik reglene er nå.

– Allsangen ble arrangert litt i respons til koronapandemien i 2020. Det var begrensninger på hvor mye publikum vi kunne ha på festningen, så vi strømmet også forestillingene på nett. Vi henvendte oss da på først og fremst til alders- og sykehjem og andre pleieinstitusjoner, for å sørge for at de som var der fikk allsanghefter, forteller Ovlien, som sammen med sin gode venn Øivind Roos er arrangør.

Fra norske viser til musikaler og danseband

Han sier årets allsang vil gjennomføres på samme måten, og at teatersjef Roos vil være tilbake som programleder også i år. Det er ennå ikke annonsert hvilke artister som skal være med, men Ovlien røper at hver konsertkveld skal ha et eget tema.

– På den første lørdagen er det norske viser som står i fokus. På søndag 13. juni er det sal og scene, med musikk og sanger fra musikaler og teater. Lørdag nittende er det gamle, svenske viser som er tema og på den siste søndagen er det dansefot. Da blir det danseband og dansemusikk for alle.

Powered by Labrador CMS