«Middag i skyene»: Mat og drikke nytes i en unik setting med utsikt over omgivelsene. I sommer får du muligheten over Kongsvinger og festningen.
«Middag i skyene»: Mat og drikke nytes i en unik setting med utsikt over omgivelsene. I sommer får du muligheten over Kongsvinger og festningen.

Fra Abu Dhabi til Kongsvinger: Nå er billettene til «Dinner in the sky» ute

Det luftige matkonseptet har stor suksess verden over, nå står Norge og Kongsvinger for tur. Arrangøren roser Kongsvinger Festning opp i skyene, og byr opp til samarbeid med det lokale næringslivet.

Publisert Sist oppdatert

«Dinner in the sky» har blitt satt opp på historiske steder verden over, i sommer rigges plattformen opp på festningen og Kongsvinger, som den første norske byen.

Mandag kveld ble billettene sluppet på nettsiden og arrangør Øyvind Løkka melder om stor interesse både fra bedrifter og privatpersoner.

— For mange venter det nok en fin gave under juletreet i år.

Luftig middag i Brussel
Luftig middag i Brussel

Løkka jobber i event-bransjen og er en av to personer som tar konseptet til Norge. Koronapandemien fikk han og en kollega til å se på nye ideer. Da dukket dette luftige konseptet opp, forteller han.

— Det er en opplevelse som ikke kan sammenlignes med noe annet. Men det er ikke så lett å innføre, heldigvis. Så vi har brukt tid på å få godkjenninger og komme i gang.

Alle plattformer er godkjent etter EU-standarder. Konseptet drives i mer enn 50 land og tusenvis av «Dinner in the sky»-opplevelser har funnet sted siden lanseringen i mai 2006.

— Konseptet har fått fantastiske tilbakemeldinger fra resten av verden. På Tripadvisor omtales det som et «bucket list-øyeblikk» og det har fått oppmerksomhet i Forbes Magazine. Det er tilbakemeldinger som er morsomme å ha med seg i bagasjen når vi tar dette til Norge, sier Løkka.

— Hvordan landet dere på Kongsvinger?

— Det er veldig gøy å opprettholde konseptet i Norge, og Kongsvinger Festning er et helt fantastisk sted. Selv fikk jeg hakeslepp første gang jeg kom hit, det er fantastisk fint her og flere bør få øyene opp for festningen. Vi håper å lage mer blest om festningen, i tillegg til oss selv.

— Vi legger også opp til samarbeid med det lokale næringslivet på stedene vi kommer til, både som leverandør og samarbeidspartner. Vi ønsker å engasjere mest mulig av næringslivet, sier han.

London Eye og Big Ben - middag omgitt av velkjente turistattraksjoner i London.
London Eye og Big Ben - middag omgitt av velkjente turistattraksjoner i London.

Øyvind Løkka roser også samarbeidet med Kongsvinger Festning opp i skyene.

— Vi ble tatt veldig godt imot, og det er litt av grunnen til at vi ønsket å starte i Kongsvinger. Vi har også et godt samarbeid med Forsvarsbygg, også på de andre stedene vi skal til.

I tillegg til Kongsvinger, får Fredrikstad Festning, Oscarsborg og Fredriksvern Festning i Stavern besøk av det luftige matkonseptet til sommeren.

Og ønsker du å spise middag på en plattform 50 meter i lufta med utsikt over Kongsvinger, oppfordrer arrangøren til å gripe muligheten nå.

— Vi er her i en begrenset periode og med et begrenset antall billetter. Det legges ut 1100 billetter totalt.

Pris per person for middag er 2.890 kroner, som inkluderer en treretters middag med to drikkeenheter. Lunsjtilbudet koster 1.890 kroner.

— Det er mange som synes at dette er dyrt, men det er en del kostnader sikkerhetsmessig i tillegg til at det er en unik opplevelse, sier Løkka.

Middag i solnedgangen over Abu Dhabi.
Middag i solnedgangen over Abu Dhabi.

Kongsvinger Festning i vinden

At Kongsvinger liker å være en pionér legger ikke driftsdirektør Monica Grønvoll Aaen for Festningshotellene og Festningsforvalter Jonny Oskar Fjeld skjul på.

— Det har vært vårt mål fra vi kom hit, å løfte Kongsvinger ut av Kongsvinger. Innbyggerne er med rette stolte av festningen sin, vi ønsker å løfte den nasjonalt. Det gjør vi absolutt med «Dinner in the sky». Samtidig skapes det aktivitet i hele byen når Kongsvinger Festning settes på kartet, da drysser det litt på alle lokale aktører, mener Monica Grønvoll Aaen.

Festningen har også som oppgave å legge til rette for publikum og besøkende.

— «Dinner in the sky» er et nytt og spennende konsept, det er viktig for Forsvarsbygg at våre leietagere har muligheter når det kommer til arrangementer og aktiviteter. Covid-19 setter mange begrensninger i år, men vi håper at dette kan være med på å skape mer blest for Kongsvinger, festningen og omgivelsene rundt, sier Jonny Oskar Fjeld.

Festningsforvalter Jonny Oskar Fjeld og Monica Grønvoll Aaen, som er driftsdirektør for Festningshotellene.
Festningsforvalter Jonny Oskar Fjeld og Monica Grønvoll Aaen, som er driftsdirektør for Festningshotellene.

Det skjer mye der oppe på Kongsvinger Festning om dagen. For 14 dager siden tok de imot reisebloggerne bak reisekick.no, noe som resulterte i svært positiv omtale.

Når Mitt Kongsvinger er innom denne dagen er også Riksantikvaren på plass.

— Året 2020 har på mange måter vært et kjedelig ett. Det er nok mange som tenker at «neste år skal jeg gjøre noe kult». Middag i skyene er et fantastisk konsept i seg selv, men kanskje har du lyst til å gjøre noe helt spesielt for bedriften, eller planlegger å fri og forestiller deg vigsel i skyene? Her er det bare kreativiteten som kan stoppe oss. Ta kontakt med oss så vil vi sammen med «Dinner in The Sky» finne de beste løsningene, sier Grønvoll Aaen.

Festningen driftes av Forsvarsbygg og det er noen etiske retningslinjer som setter rammer for hva slags type arrangementer som tillates på festningene, forklarer Fjeld.

— Men dette mener vi bare er positivt. Det skaper ringvirkninger i lokalsamfunnet, også er det et signal fra oss om at midler til utvikling på Kongsvinger Festning bør prioriteres, som jo er et behov.

Powered by Labrador CMS