Skjenkestopp satte stopper for «Taverna-stopp»

Den nasjonale skjenkestoppen sørget i kommunestyret sent torsdag for at politikerne foreløpig heller ikke gir Taverna en skjenkestopp.

Publisert Sist oppdatert

Da vil også Statsforvalteren få behandlet ankesaken fra Taverna før kommunestyret eventuelt gir Taverna en ny skjenkestopp.

Forvirret?

Det var nok også noen av representantene i Kommunestyret da de svært sent torsdag skulle ta stilling til rådmannens innstilling om at Taverna skulle miste sin skjenkebevilgning i ni dager som følge av påståtte brudd på alkohol-loven.

Saken har versert lenge i de kommunale irrgangene etter at Taverna ved to anledninger var anmeldt for brudd på skjenkereglene. Saken har tidligere vært behandlet i formannskapet, som fulgte rådmannen forslag på stopp i alkoholserveringen ved utestedet i ni dager.

Utestedet har påklaget denne avgjørelsen til Statsforvalteren, og har igjennom sin advokat framsatt klage på en rekke av påstandene i skjenkekontrollørenes rapport. Rådmannen var ikke innstilt på å avvente en slik anke og ville ha politikerne med på et vedtak nå. Men for flere av politikerne ble både rekkefølgen på vedtakene og ikke minst det nasjonale skjenkestopp-påbudet vesentlig i behandlingen av saken.

Frps Kjell Arne Hansen og Johan Aas, sammen med Sps Tommy Smedtorp, la derfor fram et felles forslag på å avvente vedtak i påvente av Statsforvalterens behandling av anken.

— Dette handler om min rettsoppfatning. Du skal ikke sone før du er dømt, og vi bør derfor vente på avgjørelsen hos Statsforvalteren, mente Hansen i sitt innlegg.

Flere, deriblant ordfører Margrethe Haarr var like opptatt av den nasjonale skjenkestoppen som gjelder. Et vedtak om å inndra skjenkeretten vil måtte iverksettes innen fire uker, og ville derfor i teorien kunne være en inndragning i en tid der skjenkestopp jo gjelder for alle utesteder.

Forslaget fra de tre samlet til slutt 20 stemmer og dermed et flertall for at Taverna-behandlingen utsettes til Statsforvalteren har behandlet anken.

Powered by Labrador CMS